Vraag & Antwoord

Velen bidden in een dun kledingstuk dat de huid laat zien, en onder het kledingstuk dragen

Velen bidden in een dun kledingstuk dat de huid laat zien, en onder het kledingstuk dragen ze een korte broek die niet meer dan de helft van het bovenbeen bedekt en de helft van het dijbeen onder het kledingstuk door laat schijnen. Wat is de regelgeving betreffende hun gebeden?

Sheikh Mohammed Ibn Saalih Al-'Oethaymin heeft gezegd: De regelgeving betreffende hun gebed is dat van een persoon die zonder een kledingstuk, enkel met een korte broek, gebeden heeft, omdat hun kleding zo doorzichtig is dat ze de huid zichtbaar laten, en het niet volledig bedekken. Het dragen van zulke kleding is alsof je ze niet draagt. Hierop gebaseerd is hun gebed dus niet geldig, conform de meest juiste van de twee meningen die de geleerden hebben, en het is hetgeen dat welbekend is van de Medz-heb van Imaam Ah'mad, moge Allah hem genadig zijn. Dit is omdat het een verplichting is voor de mannelijke dienaren om hetgeen zich tussen de navel en de knieën bevindt, te bedekken, en dat is het minst noodzakelijke voor volgzaamheid aan de Woorden van Allah de Almachtige: "O Kinderen van Aadam, draagt jullie mooie kleding bij elke Salaat." (Soerat Al-A'raaf (7), aayah 31).

Men is dus verplicht een van de volgende twee zaken te doen: of een broek dragen die hetgeen zich tussen de navel en de knieen bevindt, bedekt, of een dikker kledingstuk te dragen dat niet zo doorschijnend is dat het de huid voorbij de korte broek, laat zien.

Deze handeling, die in de vraag vermeld staat, is fout, en het is gevaarlijk. Het is voor hem dan ook verplicht om hier berouw voor te tonen aan Allah de Verhevene en er op te letten dat alles wat tijdens het gebed bedekt dient te zijn, ook daadwerkelijk bedekt is. We vragen Allah de Verhevene dat Hij ons en onze moslimbroeders leidt, en ons succesvol laat zijn in het bereiken van hetgeen waar Hij van houdt en Hem tevreden stelt. Voorwaar, Hij is de Meest Vrijgevige, de Meest Goede.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN