Vraag & Antwoord

Is het een vrouw toegestaan om te bidden met een gezichtssluier op en handschoenen aan?

Is het een vrouw toegestaan om te bidden met een gezichtssluier op en handschoenen aan?

Sheikh Mohammed Ibn Saalih' Al-'Oethaymin heeft gezegd: Indien de vrouw in haar huis bidt of op een plaats waar niemand haar kan zien, behalve mannen die Mah'aarim ((enkelv. Mah'ram): degenen met wie ze niet kan trouwen, zoals haar vader, broer, oom, etc.) voor haar zijn, dan is het haar toegestaan om haar gezicht en handen te ontbloten, zodat haar voorhoofd en neus in direct contact met de plaats van de soedjoed (op de grond) komen, hetzelfde geldt voor haar handen.

Echter, indien ze op een plaats bidt waar mannen, die geen Mah'rams voor haar zijn, haar kunnen zien, dan dient ze haar gezicht te bedekken. Dit is omdat het bedekken van het gezicht voor degenen die geen Mah'rams zijn een verplichting is, en het is haar niet toegestaan om dit in hun bijzijn te ontbloten. Dit is bewezen met het Boek van Allah, de Meest Geprezene, de Meest Verhevene, en de Soennah van Zijn boodschapper (Allah's vrede en zegen zij met hem) en de correcte opinie.

Het dragen van handschoenen is iets wat voorgeschreven is door de Islamitische Wetgeving, omdat dit de duidelijke gewoonte van de vrouwen van de metgezellen was.

Het bewijs hiervoor is dat de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "De vrouwelijke H'adj-pelgrim dient noch haar gezicht te bedekken, noch handschoenen te dragen." Overgeleverd door Al-Boekhaarie in het Boek: De Straf op Jagen, in het hoofdstuk: Wat is Verboden voor het Dragen van Parfum voor de Moeh'rim en de Moeh'rimah.

Dit toont aan dat het hun gewoonte was om handschoenen te dragen, en daarom is het niet erg indien een vrouw handschoenen draagt wanneer ze bidt, indien er niet-mah'aariem-mannen in haar bijzijn zijn. Wat betreft het onthullen van het gezicht, ze dient het te bedekken zolang ze zit of staat, en wanneer ze de soedjoed verricht, dan dient ze haar gezicht te ontbloten om zo direct contact met de grond te maken.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN