Vraag & Antwoord

Advies aan A-immah die hun moskeeen verlaten tijdens Ramadhaan

Wat is uw advies (moge Allah u beschermen) aan sommige A-immah (meervoud van imaam) van moskeeën die hun moskeeën verlaten tijdens de Ramadhaan en naar Mekkah gaan voor de "Oemrah en het bidden in de Heilige moskee?

Sheikh Moh'ammad Ibn Saalih' Al-'Oethaymien gaf op deze vraag de volgende antwoord:

Ons advies aan deze mensen, is dat zij zich dienen te beseffen dat hun verblijf in hun moskeeën en het verrichten van hun verplichtingen welke ze zichzelf hebben opgelegd tegenover hun autoriteiten, beter voor hen is dan naar Mekkah te gaan om daar te verblijven en er te bidden. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft over het bezoeken van Mekkah in de Ramadhaan niets specifieks genoemd, behalve de 'Oemrah, zeggend: "Een "Oemrah in de Ramadhaan is gelijk aan een bedevaart."

De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft het verblijf daar niet genoemd in zijn ah'adieth, maar het is ongetwijfeld beter om in Mekkah te verblijven dan daarbuiten. Dit geldt voor degene die geen werkverplichtingen heeft tegenover zijn autoriteiten, welke hij verplicht is om te verrichten. Mijn advies aan deze mensen is dat zij erheen gaan, als zij de "Oemrah willen verrichten en dat zij dan terugkeren zonder vertraging, om hun verplichting na te komen tegenover hun broeders en leiders.

(Uit het boek: 48 vragen omtrent het vasten)


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN