Vraag & Antwoord

Sommige A-iemmah van moskeeën imiteren tijdens de Taraweeh-gebeden de recitatie

Sommige A-iemmah van moskeeën imiteren tijdens de Taraweeh''-gebeden de recitatie van anderen en dat om de Qor-aan met een mooie stem te reciteren. Is dit een toegestane daad en mag dit?

Sheikh Moh'ammad Ibn Saalih' Al-'Oethaymien gaf op deze vraag de volgende antwoord:

Het reciteren van de Qor-aan met een mooie stem is een toegestane zaak die de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft bevolen. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft op een nacht geluisterd naar de recitatie van Aboe Moessa Al-Ash'arie (moge Allah tevreden met hem zijn) en zijn recitatie beviel hem totdat hij zei: "Je hebt een instrument gekregen van de instrumenten van Daawoed." Overgeleverd door Al-Boekhaarie nr. 5048- Kietaab Fadhaa-iel Al-Qor-aan en Moesliem nr. 793 – Kietaab Salaat Al-Moesaafier.

Op grond hiervan, als een imam van een moskee een persoon imiteert die een mooie stem heeft om zijn recitatie mooi te maken bij de recitatie van Allah's Boek dan is dit een toegestane zaak op zich en toegestaan gezien andere redenen, omdat degenen die achter de Imaam bidden gestimuleerd worden om hun harten in concentratie te brengen en een reden is voor hen om beter te luisteren naar de recitatie. En de gunst van Allah schenkt Hij aan wie Hij wil. En Allah is de Bezitter van de Geweldige Gunst.

(Uit het boek: 48 vragen omtrent het vasten)


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN