Vraag & Antwoord

Een jongeman was onwetend over het feit dat masturbatie het vasten verbreekt

Een jongeman was onwetend over het feit dat masturbatie het vasten verbreekt en hij heeft gemasturbeerd tijdens de Ramadhaan. Hij verkeerde in een toestand dat zijn lusten de overhand kregen Wat is het oordeel hierover?

Sheikh Moh'ammad Ibn Saalih' Al-'Oethaymien gaf op deze vraag de volgende antwoord:

Het oordeel is dat dit hem tot niets verplicht, omdat wij voorheen hebben bevestigd dat de vastende zijn vasten alleen wordt verbroken, als er aan drie voorwaarden wordt voldaan: Kennis, het niet vergeten zijn (dat hij aan het vasten is) en de wil. Maar ik zeg: de mens zou geduld moeten hebben en zich niet masturberen omdat het verboden is, gezien de Uitspraak van Allah (de Verhevene): "En degenen die hun kuisheid bewaken. Behalve tegenover hun echtgenoten of hun slavinnen, dan worden zij niet verweten. Maar wie meer dan dat wensen: zij zijn degene die de overtreders zijn." Soerat Al-Moe-e-mienoen (23), aayah 5.

En omdat de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "O jongelui! Wie van jullie in staat is te trouwen, laat hem trouwen de huwelijksvereniging maakt de blik decent en beschermt de seksuele organen (lusten) op zedige wijze, en wie dit niet aankan, laat hem vasten"

En als het masturberen toegestaan zou zijn dan zou de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) ernaar verwijzen, omdat het makkelijker is voor de Moekallaf en omdat de mens ervan geniet, in tegenstelling tot het vasten; daar kan men immers last van ondervinden. Aangezien de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) voor het vasten heeft gekozen is dit een bewijs dat het masturberen niet toegestaan is.

(Uit het boek: 48 vragen omtrent het vasten)


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN