Vraag & Antwoord

Mannen worden door zionisten vastgehouden, dienen hun echtgenotes Zakaat alFitr te betalen


“In onze stad in Khan Younis worden wij door de zionistische strijdkrachten omringd en ingesloten en alle wegen worden versperd, en wij weten niets over onze echtgenoten. Hoe dienen wij de Zakaat al-Fitr betalen?”

Alle lof is voor Allah


Zakaat al-Fitr is verplicht voor de kostwinner van het gezin, de eigenaar van het geld dat hij heeft om uit te geven over zichzelf en degenen die hij onderhoudt van de vrouwen, kinderen en anderen.


Indien het onmogelijk is de Zakaat al-Fitr uit te geven, dan heeft hij een excuus bij Allah, hij dient nadat hij weer terug is bij zijn gezin en  familie alsnog deze Zakaat uit te geven.


Wat betreft de vrouwen: wanneer zij in staat zijn de Zakaat al-Fitr uit te geven over zichzelf, dan dienen zij zich hiermee te haasten. Wanneer zij hiertoe niet in staat zijn dan treft hen geen verwijt want Allah (De Verhevene) zegt: “Vreest Allah naar jullie vermogen” (Soerat at-Taghaaboen (64) aayah 16) en de uitspraak van Allah (De Verhevene): “Allah belast geen ziel boven haar vermogen” (Soerat al-Baqarah (2) aayah 286).

En als een vrouw Zakaat al-Fitr over haarzelf en haar kinderen uitgeeft dan wordt zij hiervoor beloond, en wanneer zij alleen maar over haar eigen Zakaat al-Fitr kan uitgeven dan is dit alleen maar verplicht.


Als de vrouw in staat is  om haar man telefonisch te spreken om de volmacht van hem te krijgen om de  Zakaat al-Fitr te betalen, en er is in het huis toereikend om uit te geven voor Zakaat al-Fitr over haar man en degenen die hij onderhoudt, dan is het voor haar een plicht om dit voor haar man en zijn gezin uit te geven na de toestemming van haar man.


We vragen Allah om jullie moeilijkheid  te verlichten en om deze echtgenoten veilig en wel naar huis te brengen en de islaam en de moslims de overwinning te geven, en de ongelovige joden te vernederen.


Moge Allah onze profeet Mohammed zegenen


Sheikh Mohammed Salih al-Munadjid


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN