Vraag & Antwoord

Kunt u ons wat meer vertellen over de Dadjjaal, het beest, en Gog en Magog?

Kunt u ons wat meer vertellen over de Dadjjaal, het beest, en Gog en Magog?

 

Alle lof is voor Allah.

Het volgende is een korte beschrijving uit het Boek van Allah en de authentieke Soennah van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) van deze drie grote Tekenen van het Uur die net voor het aanbreken van de Dag des Oordeels zullen plaatsvinden.

De Dadjaal (Antichrist): 

Is een mens die door Allah geschapen is die tegen de einde van de wereld zal verschijnen na en woedeaanval die hij krijgt. Hij zal verderf en onheil op aarde verspreiden en de goddelijkheid claimen, hij zal de mensen oproepen hem te aanbidden. Hij zal de mensen beproeven met datgene van de wonderen dat hem door Allah is gegeven zoals het laten regenen, en de heropleving van de aarde met planten, en de schatten van de aarde die hem (als een zwerm bijen) zullen volgen. De Dadjjaal is een korte jonge man met een rode huidskleur, kort en met dik krullend haar, een breed voorhoofd en brede borst hebben, blind of onvolmaaktheid (mamsooh') aan het rechteroog. Dit oog zal noch uitstekend, noch diepliggend zijn en zal lijken op een drijvende druif. Zijn linker oog zal bedekt zijn met een dik stuk vlees dat groeit aan de zijkant van zijn oog. Tussen zijn ogen zal het woord “Kaafir” (ongelovige) geschreven staan. De meesten die hem zullen volgen zijn de joden, en het einde van de Dadjjaal zal geschieden door ‘Iesaa ibn Maryam (vrede zij met hem) die hem met zijn speer zal doden bij de poort van ‘Loedd’ in Palestina.

Ya-edjodj wa Ma-edjoodj (Gog en Magog): 

Zijn twee ongelovige naties van de nakomelingen van Aadam met brede gezichten en kleine ogen. Zij zaaiden verderf op aarde en Allah heeft Dzoe l-Qarnayn in staat gesteld om een dam te bouwen die hen gevangen houdt, en zij zijn nog steeds aan het graven totdat Allah toestemming geeft voor het tevoorschijn komen van hen tegen de einde van de wereld nadat ‘Iesaa de Dadjjaal gedood heeft. Ze zullen naar buiten komen met hun enorme grote aantal en de meer van at-Tabariyyah [Tiberias, in Palestina] leeg drinken, en op aarde dood en verderf zaaien. En niemand van de bewoners van de aarde is in staat hen te bevechten en tegen te houden. ‘Iesaa en degenen van de gelovigen die met hem zijn zullen zich in veiligheid brengen in de berg ‘Toor totdat Allah deze twee verderfelijke naties vernietigd door het sturen van een soort worm naar hun nekken hierdoor gedood zullen worden. Vervolgens zend Allah (enorme) vogels die hun stoffelijke overschotten in de zee dumpen en dan zal Allah regen doen neerdalen die de aarde reinigt van het vuil en stank van hun overschotten. 

Het beest:

(Hiernaar verwijst de uitspraak van Allah (de Verhevene): “En wanneer het woord hen treft, dan brengen Wij voor hen een levend wezen uit de aarde tevoorschijn om tot hen te spreken: voorwaar, de mensheid was niet van Onze Tekenen overtuigd.” Soerat an-Naml (27) aayah 82).

Een grote en bijzondere schepel van Allah die Allah schept wanneer de mensen bedorven zijn. Dit wezen zal tot de mensen spreken en de neus van mensen kenmerken met een kenmerk waarbij er een onderscheid gemaakt wordt tussen een gelovige (Moe-emin) en een ongelovige (Kaafir). Voor meer details en bewijzen het advies om boek “Ashraatoe as-Saa’ah” (Tekenen van het Uur) van Yoesef al-Waabil of het boek “al-Qiyaamah al-Koebra” (de grote Opstanding) van ‘Omar al-Ashqar te lezen. De plicht van de moslim is te geloven wat er gekomen is van de berichtgevingen van Allah en Zijn boodschapper. Hoeveel van de wonderbaarlijke scheppingen heeft Allah geschapen in deze wereld en nog steeds die duiden op de Almacht, Kracht en Vermogen van Allah, de Almachtige.

En Allah weet het beste.

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenadjied.

 


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN