Vraag & Antwoord

Hoe kunnen wij verenigen tussen de sterkte van de joden en het naderen van Uur

De profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) berichtte dat de Tekenen van het Uur elkaar snel zullen opvolgen, en dat zijn komst een van deze eerste is van deze Tekenen…maar wat gebeurt er nu? Hoe kan Israël sterk en machtig zijn op aarde (terwijl er bericht is dat zij verslagen zullen worden)…?”

Alle lof is voor Allah. 

Tekenen van het Uur zijn niet allemaal op een niveau, er zijn kleine Tekenen en grote Tekenen. Wanneer de eerste grote Teken van het Uur zichtbaar wordt zullen de rest snel opvolgen net zoals de kralen van een ketting een na een vallen wanneer de ketting breekt. Maar wat betreft de kleine Tekenen: er is tussen de opkomst van de begin- en eindtijd een lang tijdperk, en de missie van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) behoort tot de kleine Tekenen en niet tot de grote Tekenen. 

Enes zei: “De boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “Ik en het aanbreken van het Uur (de tijd ertussen) zijn als deze twee vingers (de afstand ertussen).” Enes zei: “En hij verenigde tussen de wijsvinger en middelvinger. Overgeleverd door al-Boekhaarie (6139) en Moeslim (2951).

Imaam Al-Qortobi zei: “De eerste Tekenen van het Uur is de komst van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem), omdat hij de profeet is van de laatste tijdperk, hij is gestuurd en er is tussen hem en het aanbreken van het Uur geen andere profeet.” Zie “at-Tadzkirah”  (blz. 111).

Wat betreft de kracht van Israël: dit is iets wat plaatsvindt met de lotsbestemming van Allah. Allah zegt over de joden: “Zij werden met vernedering geslagen. waar zij zich ook bevonden, tenzij zij een verdrag met Allah en een verdrag met de mensen hadden.” (Soerat Aal- ‘Imraan (3) aayah 112). 

(en het verbond en verdrag met Allah hebben zij allang verbroken!! Alleen een verdrag met mensen is nu nog aan de orde (bondgenoot Amerika en Europa)…

Het geven van uitstel en het geven van macht aan de joden is om hen met kracht, hevigheid en felheid te pakken. Aboe Moesaa al-Ash’arie levert over dat de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “Allah geeft uitstel aan de overtreder, en als Hij hem grijpt ontkomt hij niet!” Aboe Moesaa zei: “Daarna las de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) Allah’s uitspraak: “En zo is de Greep van jullie Heer, wanneer Hij de steden grijpt die onrechtvaardig zijn. Voorwaar, zijn greep is pijnlijk, hard.” (Soerat Hoed (11) aayah 102). Overgeleverd door al-Boekhaarie (4409) en Moeslim (2583).

Het is bevestigd dat op het moment van de komst van al-Mahdiy en de afdaling van ‘Iesaa de zoon van Meryam de moslims zullen de joden zullen overwinnen en verslaan. 

Het is bewezen dat terwijl al-Mahdiy als voorganger (imam) optreedt om het ochtendgebed van de moslims te leiden ‘Iesaa de zoon van Meryam neer zal dalen. Al-Mahdiy zal stappen achteruit zetten om ‘Iesaa het gebed te laten leiden; ‘Iesaa (vrede zij met hem) zal zijn handen op zijn schouders zetten en tegen hem zeggen: “Ga naar voren en leidt het gebed, want het gebed is begonnen voor jou als voorganger.” Al-Mahdiy zal dan als imam gaan bidden. Wanneer het gebed beëindigd wordt zal ‘Iesaa naar de Dadjjaal (Antichrist) gaan en met hem zullen zeventigduizend joden zijn. Wanneer ‘Iesaa de Dadjjaal ziet zal hij smelten zoals zout oplost in water, hij zal hem grijpen bij ‘Baaboe Loedd’ (een klein plaatse vlakbij de stad van Jeruzalem) en hem doden. Allah zal de joden overwinnen (moslims zullen hen verslaan). Er is niets van wat Allah geschapen heeft waarachter de jood zich probeert te verschuilen of Allah zal het laten spreken. Er is geen steen of muur of een boom of een dier of het zal zeggen:  "O moslim, o dienaar van, er is hier een jood, kom en doodt hem!” Behalve de boom “al-Gharqad”: het is een boom die niet zal praten. 

Als moslims de joden willen verslaan en de ongelovigen in het algemeen, dan is het noodzakelijk dat zij dienen terug te keren naar Allah en het steunen van Zijn religie zodat Allah hen de overwinning geeft. De joden zijn vernederd en zwak dan dat men denkt, maar zijn machtig vanwege de afwezigheid van het vasthouden van de moslims aan hun religie. 

We vragen Allah, de Almachtige om de moslims terug te laten keren naar hun religie op beste en zuiverste manier (zoals dat vroeger was en de moslims onverslaanbaar waren).

En Allah weet het beste.

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenadjied.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN