Vraag & Antwoord

Is de al-Mahdiy nu aanwezig en reeds geboren?

Is Imaam al-Mahdiy die lijkt op de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) nu hedendaags aanwezig. Tegenwoordig zijn groeiende stemmen in deze dagen van zijn bestaan en dat hij reeds geboren is in onze tijd? Moge Allah jullie bereiken.

Alle lof zij Allah.

Het verschijnen van al-Mahdiy tegen het einde der tijden en dan de aarde zal vullen met rechtvaardigheid en eerlijkheid nadat het gevuld was met onderdrukking en onrecht, is gekomen in authentieke overleveringen van de Soennah. Het is zelfs zo dat sommige Hadith geleerden hebben gezegd dat de overlevering die gekomen zijn over de al-Mahdiy veel en overvloedig zijn dat het de status van ‘Tawaatoer’  (datgene wat is overgeleverd door zo een groot aantal overleveraars, dat het onmogelijk is dat zij het allen eens zijn over een leugen) heeft bereikt, en zo ook de afdaling van ‘Iesaa (Jezus) de zoon van Meryam. Het gebed van ‘Iesaa (vrede zij met hem) achter de al-Mahdiy is bekend. De naam van al-Mahdiy en de naam van zijn vader is zoals de naam van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) en de naam van zijn vader. Al-Mahdiy is een nakomeling van Faatimah (moge Allah tevreden met haar zijn). We moeten weten dat dit al-Mahdiy waarover deze overleveringen gekomen zijn niet de vemeende “al-Mahdiy” is die opgewacht wordt door de dwalende sekte “al-Ithnay ‘Ashariyah” (een sekte van het Shi’isme) dat beweerd de “al-Mahdiy” een grot binnengegaan is (in Saamoeraa-e) en de tijd bijna aangebroken is dat hij tevoorschijn zal komen. Ze beweren dat zijn naam Mohammed  ibn H’assan al-‘Askary is. Dit is waarlijk een fabel en dwaling, het weerleggen van deze dwaling is in vele boeken aan bod gekomen en dit is niet het moment en plaats om hier uitgebreid op in te gaan. Maar wij adviseren om het boek “Minhaadj as-Soennah” van Sheikh al-Islaam Ibn Taymiyyah te lezen of een beknoptere versie zoals “Minhaadj al-‘Itidaal” van Imaam ad-Dzahabbie, en het boek “Toeh’fat “al-Ithnay ‘Ashariyah” van Moeh’ieb ad-Dien al-Kateeb te lezen.

Wij dienen te weten dat elke gemeenschap wacht op de al-Mahdiy: de joden wachten op de “al-Mahdiy”, die voor hen de Dajdaal (Antichrist) is, die gevolgd door de joden van Asbahaan, en de christenen wachten ook op de “al-Mahdiy” en dat is de neerdaling van de Messias. Er is geen twijfel bij ons –wij zijn moslims– in de afdaling van ‘Iesaa de zoon van Meryam. Hij zal  het kruis breken en de varkens doden, en al-Djizyah (belasting die een niet-moslim, die in een Islamitisch land leeft, betaalt, waardoor hij bescherming en veiligheid geniet) afschaffen en regeren met de wetgeving van de Islaam en hierna zal er een einde komen aan de oorlog.

In de geschiedenis zijn er verschillende kwakzalvers en charlatans gekomen die beweren de “al-Mahdiy” te zijn, sommige onderzoekers hebben hun aantal op meer dan dertig geraamd. Zoals ibn Taumart in Marokko en de “al-Mahdie” van Soedan, en vele anderen.

Maar om te zeggen dat hij nu geboren is en bestaat, dit is slechts een bewering die door sommigen wordt aangevoerd. Er is hiervoor  geen bewijs, en het is eerder een fabel en verzinsel. De overleveringen die gekomen zijn over de al-Mahdiy hebben niet vermeld waar hij geboren wordt, en ook niet wanneer hij geboren, en ook niet aangemoedigd tot het opvoeden van de “zogenaamde al-Mahdiy” zodat hij deze taak kan vervullen, de overlevering maakt duidelijk dat Allah al-Mahdiy in een nacht zal inspireren en hem er klaar voor maken zijn taak te vervullen.*

De moslims zullen dan hun trouw zweren aan al-Mahdiy en zich rond hem verzamelen. Maar: wanneer is dit? De kennis ervan is alleen bij Allah.

En Allah weet het beste.

Zie het boek “al-Mahdiy en de Tekenen van het Uur” van Sheikh Mohammed bin Ismail al-Moqaddam.

 

* Zoals overgeleverd is door ‘Aliy dat de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “De al-Mahdiy is één van ons, van de mensen van mijn familie. Op een nacht zal Allah hem inspireren en hem er klaar voor maken om zijn taak succesvol uit te voeren.” (Ah’mad en Ibn Maadjah).


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN