Vraag & Antwoord

De verzameling van mensen de Dag der Opstanding is in he Shaam gebied

Zal de verzameling van de mensen op de Dag des Opstanding in het ‘Arafaat (het  Shaamgebied is Palestina, Syrië, Jordanië en Libanon en ‘Arafaat is een plaatsje gelegen vlakbij Mekkah) zijn?

Alle lof is voor Allah.

Er is geen authentieke bewijs die dit aangeeft.

Het is bewezen in een authentieke overlevering dat de verzameling van mensen op de Dag van de Opstanding in het Shaam gebied zal zijn. Aboe Dzarr (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “Shaam is de plaats van de Opstanding en de verzameling”. Overgeleverd door Imaam Ah’mad.

Imaam al-Mannaawi zei in Feth al-Qadier: "Shaam is de plaats waar de mensen bij elkaar verzameld worden voor de afrekening en uit hun graven opgewekt worden en er naartoe geleid zullen worden. Het is specifiek deze plaats waar de mensen verzameld zullen worden op de Dag des Oordeels omdat het de plaats is waarover Allah heeft gezegd: “het land dat Wij gezegend hebben voor de wereldbewoners.” (Soeat al-Anbiyaa-e(21) aayah 71).Het is ook de plaats waar de meeste profeten gezonden zijn en hun wetgeving heeft zich verspreid over de wereld waardoor het de aangewezen plaats is voor de Opstanding en verzameling (wederopwekking uit de graven van mensen).” Einde citaat.

Maar de samenkomst van de pelgrims tijdens de H’adj in ‘Arafaat is een herinnering voor de moslims van de verzameling en samenkomst van alle mensen voor de Afrekening en beloning/straf. 

En Allah weet het beste.

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenadjied.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN