Vraag & Antwoord

De leeftijd van de mensen van het Paradijs

Wat zal de eeuwige leeftijd zijn van mannen en vrouwen in het Paradijs?

Alle lof is voor Allah.

De mensen van het Paradijs zullen deze betreden met de meest volledige en mooiste beeld, naar het evenbeeld van hun voorvader Aadam (vrede zij met hem). Allah heeft hem met Zijn eigen Hand geschapen op de beste manier en in de meest perfecte hoedanigheid. Iedereen die het Paradijs binnentreedt zal het beeld van Aadam krijgen en zijn schepping. Aboe Hoerayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “Allah heeft Aadam geschapen naar Zijn beeld.* En zijn lengte was zestig armlengten. Een ieder die het Paradijs betreedt zal het beeld van Aadam hebben: zijn lengte zal zestig armlengten zijn.” (Overgeleverd door al-Boekhaari (5873) en Moslim (7092).

Wat betreft de leeftijd van de mensen van het Paradijs: de leeftijd van alle bewoners van het Paradijs zal de leeftijd van sterkte, kracht en jongheid zijn: ze zullen drieëndertig jaar zijn. Moe’aadz ibn Djabal (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “De mensen van het Paradijs zullen het Paradijs binnengaan, terwijl zij onbehaard zijn en geen baard hebben en hun oogleden zullen geaccentueerd zijn. Hun leeftijd zal drieëndertig jaar zijn.” (Overgeleverd door at-Tirmidzie (2545) en authentiek verklaar door Sheikh al-Albaanie in Sahieh al-Djaami’ (7928). Deze overlevering is ook overgeleverd door Imaam Ahmed (8505).  Ahmed Shaaker zei: “De isnaad van deze overlevering is goed."

O Allah wij vragen U het Paradijs en alles wat ons dichterbij brengt van woorden en daden. 

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenadjied.

 

* Dit betekent dat Allah (de Verhevene) Aadam (vrede zij met hem) naar Zijn Eigenschappen heeft geschapen, dus ziend, horend en levend zoals Allah dit ook is. Wel moeten wij hierbij zeggen dat de Eigenschappen van Allah niet gelijk zijn aan de eigenschappen van de mens.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN