Vraag & Antwoord

Waarom hebben alle profeten hun volkeren gewaarschuwd tegen de Masieh' Dadjaal?

Waarom hebben alle profeten hun volkeren gewaarschuwd tegen de Masieh' Dadjaal wetende dat deze kwakzalver en oplichter pas tegen het eind der tijden tevoorschijn zal komen?

Alle lof is voor Allah. Er is geen grotere beproeving op aarde vanaf het moment dat Aadam geschapen werd tot aan het aanbreken van het Uur dan de beproeving van de Masieh' ad-Dadjaal zoals de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) dit heeft gezegd. Zodoende er is geen profeet geweest van Noeh tot Moh'ammed of hij heeft zijn volk gewaarschuwd voor de Masieh' ad-Dadjaal vanwege de grote beproeving ervan, al weet Allah (de Verhevene) dat Masieh' ad-Dadjaal pas tegen het einde der tijden op aarde zal verschijnen. Maar Allah heeft de boodschappers bevolen hun volkeren te waarschuwen voor deze grote beproeving dat zal komen. Het is overgeleverd dat onze profeet Moh'ammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) ook gewaarschuwd heeft voor de beproeving van Masieh' ad-Dadjaal, hij zei: "Wanneer de Masieh' ad-Dadjaal verschijnt terwijl ik onder jullie ben, zal ik het voor jullie opnemen tegen hem." (Overgeleverd door imaam al-Boekhaarie).

De beproeving van de Masieh' ad-Dadjaal is waarlijk een grote beproeving, de grootste beproeving vanaf de schepping van Aadam tot aan het aanbreken van het Uur zoals dit is gekomen in de voorgaande overlevering. Vandaar dat het logisch is dat er specifieke bescherming gezocht wordt tegen de Masieh' ad-Dadjaal onder alle andere beproevingen zoals dit gekomen is in een authentieke overlevering waarin bescherming gezocht wordt tegen vier zaken waaronder de beproeving van de Masieh' ad-Dadjaal. (Dit is gekomen in de volgende overlevering: de boodschapper (Allah's vrede en zegen zij met hem). Hij zei: "Wanneer iemand van jullie zijn gebed beëindigd heeft dan dient hij bescherming te vragen (bij Allah) tegen vier zaken en daarna elk willekeurig smeekbede te verrichten die hij wenst: "Allahoemma innie a'oedzoe bika min "adzaabi al-qabrie wa min "adzaabi djahannam. wa min fietnati al-mah'yaa wa al-mammaati wa min sharri fitnati al-masih'ie ad-Daddjaal." De betekenis: "O Allah, ik zoek mijn toevlucht en bescherming bij U tegen de bestraffing van het graf en tegen de bestraffing van het Hellevuur en tegen de beproevingen van het leven en de dood en tegen de beproeving van de Dadjaal." Overgeleverd door Imaam al-Bayhaqie).

Wat betreft de betekenis van Dadjaal: dit is genomen van het werkwoord "Dadjalla' wat de betekenis kan hebben van: bedriegen, verdraaien, liegen, oplichten, enz.

Bron: Fataawa Sheikh Moh'ammed ibn Saalih al-"Oethaymeen (moge Allah hem Barmhartig wezen) Vraagnummer: 50.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN