Vraag & Antwoord

Is de bestraffing in het graf een vaststaand feit dat bevestigd is?

!Is de bestraffing in het graf een vaststaand feit dat bevestigd is?!

Alle lof is voor Allah. De bestraffing in het graf is duidelijk bevestigd door de Qor-aan, Soennah en de overeenkomst tussen moslimgeleerden onderling.

Ten eerste: de bewijzen uit de Edele Qor-aan.

1. De uitspraak van Allah (de Verhevene): "Ze zullen 's ochtends en 's avonds voor de Hel geplaatst worden. En de Dag waarop het Uur valt (zegt Allah tegen de Engelen:) "Laat Fir'awn en zijn volgelingen de hardste bestraffing binnengaan!" (Soerat Ghaafir (40) aayah 46). Er is geen twijfel dat het plaatsen van Fir'awn en zijn volgelingen niet voor s'ochtends en s'avonds voor de Hel geplaatst worden niet voor vermaal, maar om een straf te ondergaan.(Dit vers is een bewijs dat Fir'awn en zijn volgelingen hedendaags een straf ondergaan in het graf en wanneer het Uur aanbreekt dan zullen zij van een zware straf (van de graf) naar de ergste Straf die er maar is ( de Straf in de Hellevuur).

2. De uitspraak van Allah (de Verhevene): "En als jij zou kunnen zien hoe (het gaat met) de onrechtvaardigen in doodsstrijd en hoe de Engelen hun handen naar hen uitstrekken (terwijl zij zeggen): "Geeft jullie zielen op! Vandaag worden jullie beloont met de bestraffing van de schande vanwege wat jullie aan onwaarheid over Allah plachten te zeggen en vanwege wat jullie van Zijn Verzen hoogmoedig plachten te verwerpen." (Soerat al-An'aam (6) aayah 93).

Allah is groot! Hun zijn gierig om hun ziel, hun zielen willen hun lichamen niet verlaten; Allah (de Verhevene) "Vandaag worden jullie beloont met de bestraffing van de schande vanwege wat jullie aan onwaarheid over Allah plachten te zeggen en vanwege wat jullie van Zijn Verzen hoogmoedig plachten te verwerpen." Vandaag hier in dit vers is op de stervensdag. (dus dit betekent dat er op de Dag des Oordeels hen nog een grotere Bestraffing staat te wachten.)

Ten tweede: de Soennah van de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem).

De boodschapper van Allah zei (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Zoekt bescherming bij Allah tegen de Straf in het graf..." Zij (metgezellen) zeiden: "Wij zoeken bij Allah bescherming tegen de Straf in het graf..." (een gedeelte van een authentieke overlevering die overgeleverd is door Imaam Moeslim).

De geleerden hebben een overeenkomst dat de bestraffing in het graf een zaak is die bevestigd is. De moslims zeggen bij het einde van het gebed: "Ik zoek mijn bescherming bij Allah tegen de Straf in de Hel en de Straf in het graf." Zelfs de doorsnee moslim gelooft dat er een Straf in het graf bestaat.

Bron: Fataawa Sheikh Moh'ammed ibn Saalih al-"Oethaymeen (moge Allah hem Barmhartig wezen) Vraagnummer: 52.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN