Vraag & Antwoord

Wat is de eindbestemming van de 'schrijfengelen'?

Wat is het lot van de "schrijfengelen' die aangesteld zijn met het schrijven van de daden wanneer de desbetreffende persoon komt te overlijden? Komen zij ook te overlijden of hebben zij daarna een andere taak die zij moeten vervullen?!

Alle lof is voor Allah, de situatie van de engelen behoort tot de kennis van het ongeziene (al-ghayb): wij weten hier niets van behalve wat gekomen is in het Boek van Allah en de Soennah van de boodschapper van Allah. Er is geen brontekst gekomen over het lot van de "schrijfengelen' die de goede en slechte daden opschrijven of zij sterven of blijven leven, er zijn geen oordelen aan de kennis erover verbonden, of geloofsovertuiging. Het vragen over dit onderwerp is een weg behandelen die de moslim niet aangaat en niet relevant is. Daarom adviseren wij de vraagsteller om niet te zoeken naar zaken die hem niet baten noch schaden als hij hierover niets weet. Hij dient echter zijn uiterste best te doen in geloofszaken die voor hem belangrijk zijn waarbij hij baat heeft. Hij dient over zaken te vragen waar hij en de rest van de moslimnatie baat en profijt bij hebben zowel in deze wereld als in het Hiernamaals. En het is Allah die leidt naar succes en moge de zegeningen en vrede over de boodschapper zijn. En Allah weet het beste.

Fataawa al-Ladjnah ad-Daa-imah li l-Boehoeth al-'ilmiyyah wa l-Iftaa-e. – Sheikh Ibraahiem Ibn Moh'ammed Aal s-Sheikh, Sheikh "Abdoerazzaak "Afiefie, Sheikh "Abdoelaah ibn Ghoedyaan, Sheikh "Abdoellaah ibn Manie'. Zie het boek: " Fatawaa al-Ladjanah ad-Daa-iemah, boeknummer 2, bladzijde 402.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN