Vraag & Antwoord

Hoe komt een vrouw in het Paradijs

Wat moet een vrouw allemaal doen om naar de paradijs te kunnen gaan?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Beste zuster,

Moge Allah je leiden tot al het goede en je behoeden voor al het slechte. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei in een betrouwbare hadieth: "Wanneer de moslimvrouw haar vijf dagelijkse gebeden verricht, en haar maand vast, en haar kuisheid bewaard, en haar man gehoorzaamd, zal ze het paradijs betreden via elke deur van het paradijs die zij wil". (Overgeleverd door at-Tabaraanie, Hadieth met Has'an graad). Verder wil ik je erop attenderen dat niet specifiek onze daden ons het paradijs zullen doen binnentreden, maar de barmhartigheid van Allah (de Verhevene). Zoals overgeleverd in een betrouwbare hadieth waarin de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Niemand zal het paradijs binnengaan met (alleen) zijn daden. Daarop vroegen de metgezellen hem: ook jij niet, o profeet van Allah? Nee ook ik niet! Antwoordde de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem). Behalve wanneer Allah mij overspoelt met Zijn Barmhartigheid!" (Overgeleverd door imaam Moeslim).

Goede daden zijn een reden dat een moslim(a) het paradijs binnentreed. Maar hoe meer goede daden een moslim(a) verricht hoe hoger de gradatie is in het paradijs. Zoals de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei in een betrouwbare hadieth dat het paradijs bestaat uit 100 rangen of gradaties, waarvan de hoogste rang "alfirdaws' is. Moge Allah ons deze schenken. Amien.

Zo zijn er veel goede daden die een moslim(a) kan verrichten tijdens zijn/haar leven:

1. Vasten: hadieth: "In het paradijs is een poort ar-rayyaan genaamd. Deze poort zal alleen betreden worden door degenen die vasten." (Overgeleverd door imaam Moeslim).

2. Vrijwillige gebeden: hadieth: "Er is geen dienaar die dagelijks 12 vrijwillige gebeden verricht naast de verplichte of er zal een huis voor hem/haar gebouwd worden in het paradijs." (Overgeleverd door imaam Moeslim)

3. Lezen van de Qor-aan: hadieth: " Wie maar een letter leest uit de Qor-aan verdient een h'asanah (beloning), en elke h'asanah word vertienvoudigd. Ik zeg niet dat Alif Laam Mim een letter is, maar Alif is een letter en Laam is een letter en Mim is een letter." (Overgeleverd door imaam at-Tirmidzie, hadieth met Has'an graad)

4. Geloofbelijdenis uitspreken na de Woedhoe-e: hadieth: " Wie de Woedhoe-e verricht en daarna: "ash-hadoe alla ilaaha illa llaah wah'dahoe laa sharieka llah wa ash-hadoe anna moh'ammadan rasoelloe llah, allaahoemma dj'alni mina t-tawwaabina wadj'alni mina lmoetatahirien' zegt: voor hem/haar zullen de acht deuren van het paradijs geopend worden. Hij mag zelf weten welke deur hij neemt." (Overgeleverd door at-Tirmidzie en Moeslim)

5. Het geven van aalmoezen (Sadhaqah): hadieth: "Er gaat geen dag voorbij of er dalen twee engelen neer: de één zegt: "O, Allah geef degene die (aalmoezen) geeft compensatie, en degene die niks weggeeft verlies." (Overgeleverd door al-Boekhaarie en Moeslim)

6. H'adjj (bedevaart): h'adieth: "....en een aanvaarde bedevaart heeft geen andere beloning dan het paradijs." (Overgeleverd door al-Boekhaarie en Moeslim). En beste zuster dit zijn niet alle goede werken die een moslim(a) kan verrichten, maar enkele voorbeelden.

En Allah weet het beste.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN