Vraag & Antwoord

De beproevingen van de daddjaal zijn de grootste beproevingen

Waarom hebben de profeten hun volkeren gewaarschuwd tegen de daddjaal (antichrist), terwijl hij pas aan het eind van de tijd zal verschijnen?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Sheikh Ibn "Othaymien heeft op deze vraag een antwoord gegeven en zei:

De grootste fietnah op aarde vanaf de schepping van Aadam tot het ontstaan van het Uur is de fietnah van de djaddjaal, zoals de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd. Daarom was er geen profeet, vanaf Noah' tot Moh'ammed (moge de vredesgroeten en prijzingen van Allah met hen zijn), die zijn volk niet hiervoor gewaarschuwd heeft, Overgeleverd door Al-Boekhaarie nr. 7167. Zijn zaak heeft aangewezen, zijn grote gevaar heeft verduidelijkt en voor hem gewaarschuwd heeft. En Allah weet dat hij pas aan het eind van de tijd zal verschijnen, maar Hij heeft Zijn boodschappers bevolen om hun volkeren voor hem te waarschuwen, zodat zijn enorme en grote gevaar duidelijk wordt. Er is authentiek overgeleverd van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) dat hij zei: "Als hij verschijnt, terwijl ik tussen jullie ben dan zal ik zijn zaak overnemen i.p.v. jullie en anders dient een ieder voor zich op te komen. En Allah is mijn opvolger (verzorgen - berschermer) na mij over de moslims." Overgeleverd door Moesliem 2937

De beste gevolmachtigde is onze Heer, Almachtig en Verheven is Hij.

De zaak van deze daddjaal is groot en het is zelfs de grootste fietnah sinds Aadam geschapen is en tot het Uur zal ontstaan, zoals er in de h'adieth weergegeven wordt. Het is daarom aan te bevelen om tijdens het gebed specifiek toevlucht te zoeken bij Allah tegen deze fietnah, die tot de fietan van het leven behoort, door te zeggen: "A'oedzoe biellaahie mien "adzaabie djahannam wa mien "adzaabie l-qabr wa mien fietnatie l-mah'yaa wa l-mamaat wa mien fietnatie l-masieh'ie d-djaddjaal." Wat betreft de naam ad-daddjaal; deze is afgeleid van het woord ad-Dadjal wat camouflage en misleiding betekent; omdat hij een misleider is en de grootste misleider en leugenaar.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN