Vraag & Antwoord

Kunt u ons een idee geven over de Dadjaal, ad-Daabeh en Ya-edjoedj en Ma-edjoedj?

Kunt u ons een idee geven over de Dadjaal, ad-Daabeh en Ya-edjoedj en Ma-edjoedj?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Alle lof is aan Allah. Hier volgt een korte beschrijving uit de Qor-aan en de Sah'ieh' Soennah dat verhaald is van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) over deze drie grote tekenen die het Uur zullen voorafgaan en aan het einde der tijden zullen komen, net voor de Dag des Oordeels.

De Dadjaal

Een man die geschapen is door Allah en aan het einde der tijden zal verschijnen om iets dat Allah boos maakt. Hij zal corruptie op aarde verspreiden en goddelijkheid claimen (te bezitten), mensen oproepend hem te aanbidden. Zij zullen beproefd worden door de uitzonderlijke krachten die Allah hem zal geven, zoals het veroorzaken van regen, de aarde doen herleven met plantengroei en het verkrijgen van de schatten van de aarde. Hij zal een jonge man zijn met een rossige huidskleur, kort van stuk zijn en krullend haar hebben. Hij zal eenogig zijn; zijn rechteroog zal plat zijn en zijn andere oog zal een dik stuk vlees erop hebben. Tussen zijn ogen zal het woord "Kaafier" (ongelovige) staan. De meeste mensen die hem volgen, zullen de joden zijn. Hij zal zijn einde kennen middels de handen van "Isa Ibn Maryam (Jezus, de zoon van Maria) die hem zal doden met een speer bij Loed, wat in Palestina ligt.

Ya-edjoedj en Ma-edjoedj

Twee ongelovige stammen onder de zonen van Adam. Ze hebben grote gezichten en kleine ogen. Ze zaaiden verderf op aarde, dus gaf Allah Dzoel-Qarnayn de macht een barrière te bouwen om ze gevangen te houden. Ze zullen eronder blijven graven totdat Allah hen toestemming geeft naar buiten te komen bij de nadering van de Laatste Dag, nadat "Iesa (vrede zij met hem) de Dadjaal heeft gedood. Ze zullen in grote getalen komen en de Meer van Tiberias (in Palestina) leeg drinken. Ze zullen verderf op aarde zaaien en niemand zal in staat zijn ze tegen te houden. "Iesa (vrede zij met hem) en de gelovigen met hem zullen hun toevlucht zoeken in de berg Toer, totdat Allah Ya-edjoedj en Ma-edjoedj vernietigt door wormen te sturen die hun nekken zullen opeten. Dan zal Allah regen zenden om hun lichamen weg de zee in te wassen en de aarde te reinigen van hun stank.

Ad-Daabeh

Een groot schepsel dat Allah zal laten verschijnen als de mensen corrupt worden. Het zal tegen de mensheid spreken en hen aanmanen, aangezien hij in staat is (goed) te redeneren en te spreken. Het zal tekens plaatsen op de neuzen van mensen, om zo een onderscheid te maken tussen de gelovigen en de ongelovigen. (Voor meer informatie, zie Ashraat as-Saa'ah van Yoesoef al-Waabil of Al-Qiyaamah al-Koebra van "Oemar al-Ashqar).

De moslim dient te geloven in wat verhaald is van Allah en Zijn boodschapper. Hoeveel wonderlijke en vreemde dingen heeft Allah wel niet geschapen in deze wereld die spreken over Zijn macht en gezag, geprezen en verheven is Hij.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN