Vraag & Antwoord

Werken als telefoniste bij een bank - is dit toegestaan?

Salaam aleikom. Ik werk bij de Rabobank als telefoniste, ik heb niks te maken met rente, ik voer alleen telefonisch overschrijvingen uit van de ene naar de andere rekening. Laat me snel weten of het toegestaan is, en vertel me dan ook maar wat voor werk in dit land nou eigenlijk 100% toegestaan is want ik vrees dat er dan erg weinig overblijft.

In de Naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Djaabir (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft gezegd: "De profeet (Allah's vrede en genade zij met hem) heeft degene die rente gebruikt, geeft, opschrijft en degene die er getuige van is vervloekt." En hij zei: "Ze zijn gelijk wat betreft de zonde." Moesliem 1598.

An-Nawawie heeft gezegd in de uitleg van deze h'adieth: "Dit is een duidelijk verbod op het opstellen of getuige zijn bij het tekenen van een contract tussen twee personen die zich bezighouden met een op rente-gebaseerde transactie. Dit omvat ook het verbod ook geldt voor het helpen bij deze slechte daden, en Allah weet het het beste."

Het is niet te vermijden dat een medewerker bij een bank die met rente werkt op de een of andere manier in aanraking zal komen met rente, ook al is hij slechts een beveiligingsagent of schoonmaakmedewerker. Wellicht zal Allah je helpen als je geduld hebt en toegestaan werk zoekt. "Wie gelooft in Allah en in de Laatste Dag. En wie Allah vreest. Die zal Hij een oplossing geven" Soerat Al-Talaaq (65), aayah 2 .

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN