Vraag & Antwoord

Is het beroep kapster toegestaan in deze situatie?

Mijn hoofdberoep is kapster. Mijn vraag is nu, mag ik nog dames kappen bij niet moslim vrouwen en meisjes die geen hoofddoek dragen. Of in het kort gezegd. Mag ik nog mijn beroep uitoefenen?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Alle handelingen die een moslim uitvoert dienen aan de Qor-aan en de Soennah getoetst te worden. Allah zegt in de Qor-aan: "De woorden van de gelovigen, wanneer zij naar Allah en Zijn Boodschapper opgeroepen worden, opdat hij onder hen oordeelt, zijn slechts dat zij zeggen: "Wij horen en wij gehoorzamen." En zij zijn degenen die de welslagenden zijn" (Soerat An-Noer, aayah 51).

Een moslim dient Allah te gehoorzamen en bij de grenzen die Hij de Verhevene vastgesteld heeft te stoppen, Allah zegt: "Maar ondersteunt elkaar bij het goede en Taqwa. En steunt elkaar niet bij zonde en overtreding. En vreest Allah. Voorwaar, Allah is streng in de bestraffing" (Soerat Al-Maa-iedah, aayah 2).

Een moslim moet anderen bijstaan en helpen om het goede te verrichten, en hij dient zijn broeders en zusters over het slechte te waarschuwen. In Soerat Aal-"Imraan lezen we: "Jullie zijn de beste gemeenschap die uit de mensen is voortgebracht, (zolang) jullie tot het goede oproepen en jullie het verwerpelijke verbieden" (Soerat Aal-"Imraan, aayah 110).

Zolang u moslimvrouwen hun haren knipt en zij hun haren onder een hoofddoek beddekken dan is het werk wat u verricht, geoorloofd binnen de Islaam. Wanneer andere vrouwen naar u komen die de hoofddoek niet dragen en u knipt hun haren dan helpt u deze vrouwen om Allah de Verhevene te ongehoorzamen. Het laatste is zeker niet toegestaan binnen de Islaam, en zal behoren tot "En steunt elkaar niet bij zonde en overtreding". "(voor) wie gelooft in Allah en in de Laatste Dag. En wie Allah vreest, die zal Hij een oplossing geven." (At-Talaaq, aayah 2).

En Allah weet het het beste

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN