Vraag & Antwoord

Is het investeren op de beurs toegestaan of verboden?

Ik heb een vraagje over het investeren op de beurs, de ene zegt h'araam de andere h'alaal ik weet het op den duur zelf niet meer. Kun jij mij niet helpen om achter een juist antwoord te komen. De beurs is een investeringsdomein toch geen casino het is een plaats waar bedrijven geld op halen voor de uitbreidingen van hun bedrijf waar ze meer personeel kunnen aan werven dat is toch goed voor de economie. Het gaat hierbij niet in investeringen in in tabak, varkensvlees of alcohol. Investeren enkel in energiefirma's en beveiliging . Ik hoop met de hulp van god dat je me de juiste persoon kunt aanwijzen die me hier bij kan helpen.

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Dezelfde vraag is gesteld aan de wetenschappelijk uitspraken permanente comité in Saudie-Arabie, de fatwa was uitgekomen onder het nummer 13/507. Het is toegestaan om uw geld te investeren op de beurs, mits het geld niet geïnvesteerd wordt in bedrijven die verboden eindproducten produceren. Daarnaast is het investeren in banken die rente als handelsmiddel gebruiken niet toegestaan.

Het investeren van het geld op de beurs dient dus te geschieden in bedrijven die niets te maken hebben met datgene wat verboden is binnen de Islaam.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN