Vraag & Antwoord

Wat gebeurt er met de twee engelen na iemand's dood?

Sinds een jaar heb ik een vraag maar niemand die ik het gevraagd heb weet het antwoord er op. Dus hoop ik dat u het antwoordt er wel op heeft. Dit is mijn vraag: wat gebeurt er met de twee engelen die je bij je hebt als je sterft gaan die dan weer naar een nieuwe persoon of gaan die engelen naar Allah en blijven ze daar.

In de naam van Allah de Erbarmer de Meest barmhartige

 

Alle lof zij Allah, Allah's vrede en zegen zij met de profeet Mohammed.

De wereld van de engelen behoort tot het onwaarneembare die alleen Allah de Verhevene kent. Het is ons niet geoorloofd om te praten of te denken over de engelen behalve daar waarmee de Qor-aan en de Soennah kwamen. Er zijn geen bewijzen die verduidelijken hoe het leven en de toestand van deze Engelen zal zijn. Wat wel overgeleverd is, is dat wanneer een persoon sterft. Dat zijn daden verzameld worden en omgezet worden in een boek die de mens aan zijn nek zal dragen.

 

Allah zegt: "En voor ieder mens hebben Wij zijn lotsbestemming aan zijn hals vastgemaakt. En Wij voorzien hem op de Dag der Opstanding van een boek die hij opengeslagen aantreft." (Soerat Al-Israa-e, aayah 13).

 

Een boek waar hij al hetgeen wat hij gezegd, geschreven en gedaan heeft zal treffen. Wat betreft uw vraag; er is geen enkele h'adieth van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) of een Qor-aanvers die daar meer toelichting over geeft. Verder dient een moslims geen vragen te stellen over zaken waar geen voordeel in te verkrijgen is. De kennis van het onwaarneembare (Al-Ghayb) behoort toe aan Allah en dit heeft ook betrekking op de hel, paradijs en het graf.

 

En Allah weet het het beste

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN