Vraag & Antwoord

Wijsheid van het voorgaan van de profeten in het gebed door Mohammed

Wat is de reden van het voorgaan van de profeten door Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) in het gebed in de nacht van Israa-e wa l -Mi’raadj? Waar duidt dit op?

Alle lof is voor Allah.

De reden dat de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) als voorganger optrad van de profeten tijdens het gebed in de Aqsa moskee die het huis van de profeten is vanaf de periode van Ibraahiem, is het feit dat onze profeet Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) de grote voorganger en de meester onder de profeten is zoals dit is vermeld is door al-Haafidhz ibn H’adjar (moge Allah hem genadig zijn) bij de interpretatie van de beginverzen van Soerat al-Israa’. Hij zei ook (moge Allah hem genadig zijn) over de imaamschap van de profeet Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) tijdens deze wonderbaarlijke nacht: “Dit toont de eer en de hoge status van Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) boven de anderen profeten door als voorganger op te treden in het gebed. En dit was op het teken en aanwijzing van de engel Djibriel (in opdracht van zijn Heer).”

Er is geen twijfel dat onze profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) de beste onder de profeten is, hij zei: “Ik ben de meester onder de kinderen van Aadam op de Dag des Oordeels, en de eerste die tevoorschijn komt uit het graf en de eerste die zal bemiddelen en waarvan de bemiddeling aanvaard zal worden.” Overgeleverd door Moeslim (2278)

Sommige geleerden hebben een ander wijsheid van het voorgaan in het gebed door de profeet Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) genoemd uitgaande van zijn uitspraak in de overlevering: “Ik trad op als voorganger in het gebed”: “Hierin is een verwijzing naar de leiding van deze natie (moslimnatie) voor de rest van de mensheid. "

En Allah weet het beste.

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenadjied.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN