Vraag & Antwoord

De blijde voorspelling van de komst van de profeet in de voorgaande boeken

Sommige moslims vertelden mij dat Mohammed en ‘Iesa – vrede zij met hen – twee grote profeten zijn. Zijn vertelden mij ook dat de reden waarom Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) niet genoemd is in het Evangelie was dat hij geboren is na het schrijven van het Evangelie. (Allah’s vrede en zegen zij met hem) Enfin de profeet ‘Iesa (vrede zij met hem) is ook geboren na het schrijven van de Thorah (Oude Testament) en desondanks zijn er meer dan 600 referenties en berichtgevingen waarin ‘Iesa genoemd wordt terwijl er geen enkele aanwijzing is in al deze boeken over de komst van Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem). Hoe kan het dan zijn dat ‘Iesa en Mohammed dan gelijk zijn?!

Alle lof is voor Allah. 

Er zijn hier twee zaken gaande: of het is zo dat degene die jou dit verteld heeft onwetend is en dus zijn uitspraak onbeduidend is en geen enkele waarde heeft, of het is een leugen en een verzinsel. Wij moslims kennen heel goed het vers waarin Allah (de Verhevene) zegt: “(Zij zijn) degenen die de boodschapper van Allah volgen, de ongeletterde profeet waarover bij hen, in de Thorah en in de Indjîl, geschreven is. Hij beveelt hun het behoorlijke en hij verbiedt hun het verwerpelijke, en hij staat hun de goede dingen toe en bij verbiedt hun de slechte dingen. En bij bevrijdt hun van kun lasten en van de boeien die op hen rustten. Degenen die hem geloven, hem bijstaan en hem helpen en die het Licht (de Qor-aan) volgen dat met hem is neergezonden, zij zijn degenen die welslagen." (Soerat al-A’raaf (7) aayah 157). 

Ibn Kethier (moge Allah hem genadig zijn) zei over de uitleg van dit vers: "(Zij zijn) degenen die de boodschapper van Allah volgen, de ongeletterde profeet waarover bij hen, in de Thorah en in de Indjil, geschreven is” Dit is het teken en aanduiding van Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) in de boeken welke gegeven zijn aan de profeten en waarmee zij tot hun volk hebben gepredikt en hen de hiermee de blijde tijding hebben gegeven, en hen bevolen hebben hem te volgen. Zijn eigenschappen zijn nog steeds aanwezig in hun boeken die gekend wordt door hun schriftgeleerden en hun rabbijnen. Zoals is overgeleverd door Imaam Ahmad via Ismail via al-Jerierie via Aboe Sakhr al-‘Oeqaili die vertelde dat er man van onder de bedoeïenen zei: “Ik bracht mijn kudde schapen naar de stad al-Medina ten tijde van het leven van de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) en toen ik klaar was met de verkoop zei ik tegen mijzelf: “Ik zal deze man (Mohammed) ontmoeten en van hem willen horen.” Hij zei: “Ik zag Aboe Bakr en ‘Oemar lopen en liep met hen mee totdat wij aankwamen bij een joodse man die de Thorah open had en deze las als een troost voor zichzelf terwijl er een mooi kind van hem aan het sterven was. De boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “Ik vraag jou bij Degene die de Thorah heeft neergedaald, vinden jullie hierin de beschrijving van mijn eigenschappen en mijn komst?!” Hij schudde non-verbaal “Nee” met zijn hoofd. Zijn stervende zoon zei: “Bij degene die de Thorah heeft neergezonden, wij vinden in ons Boek jouw eigenschappen en jouw komst en ik getuig dat er geen god is dan Allah en dat u zijn boodschapper bent!” De profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “Haal de jood bij jullie broeder weg”. Daarna heeft hij eigenhandig de jongen gewikkeld na zijn dood en over hem het Djanaaza gebed (dodengebed) gebeden.” Deze overlevering is acceptabele en sterk. 

‘Ataa-e Ibn Yasaar zei: “Ik kwam ‘Abdoellah Ibn ‘Amr Ibn ‘Aas tegen en vroeg hem: “Bericht mij over de eigenschappen van de profeet in de Torah.” Hij antwoordde: “Jazeker! Bij Allah, hij beschreven in de Torah met eigenschappen die ook in de Qor-aan genoemd zijn “O profeet, voorwaar, Wij hebben jou gezonden als een getuige en als brenger van verheugende tijdingen en als waarschuwer.” (Soerat al-Ahzaab (33) aayah 45). (en in de Torah)  “… en als een beschermer van gelovigen. Jij bent Mijn dienaar, en Mijn gezant, ik heb je ‘Almoetawakil’. Jij bent niet hardvochtig, noch streng en wreed. De Heer zal zijn ziel niet nemen totdat hij de verdraaide religie recht zet en totdat de mensen “Er is geen God behalve Allah” zeggen. Met deze gezegende uitspraak worden gesloten ogen geopend, gesloten oren geopend, en verzegeld harten open gesteld (de Waarheid te aanvaarden).” Overgeleverd door Imaam Ah’mad in zijn Moesned: 6585.

‘Ataa-e zei: “Daarna ontmoette ik Ka’b (hij was een moslim van de mensen van het Boek die zich had bekeerd) en vroeg hem hierover en er was zelfs geen letter anders dan wat ik hoorde van ‘Abdullah ibn ‘Amr. Het is overgeleverd door al-Boekhaari (Feth al-Baarie 2125) in zijn Sah’ieh’ via ‘Ataa-e Ibn Yasaar zei: “Ik kwam ‘Abdullah Ibn ‘Amr Ibn al-‘Aas tegen en vroeg hem: “Bericht mij over de eigenschappen van de profeet in de Thora.” Hij antwoordde: “Jazeker! Hij beschreven in de Thora met sommige eigenschappen die ook in de Koran genoemd zijn “O profeet, voorwaar, Wij hebben jou gezonden als een getuige en als brenger van verheugende tijdingen en als waarschuwer”  (In de Torah) “… en als een beschermer van gelovigen. Jij bent Mijn dienaar, en Mijn gezant, ik heb je ‘Almoetawakil’. Jij bent niet hardvochtig, noch streng en wreed. Jij bent ook geen man die op markten zijn stem verheft. Jij beantwoord slechtheid niet met slechtheid, maar je schenkt genade en vergeeft. De Heer zal zijn ziel niet nemen totdat hij de verdraaide religie recht zet en totdat de mensen “Er is geen God behalve Allah” zeggen. Met deze gezegende uitspraak worden gesloten ogen geopend, gesloten oren geopend, en verzegeld harten open gesteld.” 

Er is geen profeet die gestuurd werd door Allah of er is een verbond op hem genomen dat als de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) verschijnt in zijn tijdperk dat hij hem volgt. Allah (de Verhevene) zegt in een vers in Soerat aal ‘Imraan (die door geen christen met een open hart en zonder vooroordeel onderzocht en bestudeerd of hij wordt wel moslim): “En (gedenkt) toen Allah een overeenkomst aanging met de profeten (en zei): "Wat ik jullie ook gegeven heb van de Schrift en de Wijsheid; en er komt daarna een boodschapper tot jullie ter bevestiging van wat bij jullie is: jullie zullen zeker in hem geloven en hem zeker helpen." (Allah) zei: "Erkennen jullie dit en aanvaarden jullie Mijn verbond?" Zij zeiden: "Wij erkennen het." Hij (Allah) zei: "Getuigt dan en Ik behoor met jullie tot degenen die getuigen." (Soerat aal ‘Imraan (3) aayah 81).

Imaam al-Qortobi (moge Allah hem genadig zijn) zei over de uitleg van dit vers: “Er is gezegd (over de uitleg) dat Allah de belofte en verbond heeft genomen van de profeten dat zij elkaar geloven en elkaar opdragen met het geloof in deze profeet (Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem)), en dit is de betekenis van “in hem geloven en hem zeker helpen." 

Taawoes (moge Allah hem genadig zijn) zei: “Allah heeft een verbond genomen van de eerste profeten om te geloven in hetgeen waarmee de laatste profeet komt.”  En de profeet hier is Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem)  en dit is overgeleverd via ‘Ali en Ibn ‘Abbaas, moge Allah tevreden met hen zijn.

Aldus nam Allah het verbond van alle profeten dat zij in Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) geloven en met hem zij aan zijn zullen staat en hem helpen als zij hem meemaken. Ook heeft Allah hen opgedragen om een verbond te nemen van hun volk om in deze laatste profeet te geloven. 

Als je iets meer wilt weten van bewijzen in het Evangelie (na de verdraaiingen ervan) over de komst van Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) dan verwijzen wij naar het boek “Mohammed in de voorgaande heilige Boeken” en het boek “Wat heeft de Bijbel gezegd over Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem)”  van Sheikh Ahmad Deedat (moge Allah hem genadig zijn.) 

We vragen Allah om jou te begeleiden.

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenadjied.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN