Vraag & Antwoord

Het omgaan tussen jongens en meisjes?

Zou u mij bewijs kunnen geven dat het h'araam is om met jongens om te gaan ook al heb je er geen gevoelens voor, maar hij is niet je mah'ram

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Het omgaan van meisjes met jongens en andersom (al-ikhtilaat), is niet toegestaan in de Islaam, als zij geen mah'ram van elkaar zijn. De Islaam doet alle deuren dicht die tot onzedelijkheid en buitensporigheid kunnen leiden. Zo wordt voorkomen dat misbruik wordt gemaakt van vooral meisjes.

Overgeleverd in Sah'ieh' Moeslim en al-Boekhaarie dat de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Pas op en ga niet bij vreemde vrouwen binnen. Een man van Ansaar (de bewoners van Medina) zei: O, boodschapper van Allah! Wat zeg je van "alh'amwoe' (familie van de echtgenoot, zoals een man die bij zijn broer's vrouw binnengaat). Daarop antwoordde de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem): de "alh'amwoe' leidt tot de dood."

In een andere h'adieth zegt de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Er is geen man die in een afgezonderde ruimte in gezelschap is van een vreemde vrouw is, of de shaytaan is hun derde gezelschap." (Overgeleverd door Imaam Ah'med).

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN