Vraag & Antwoord

Waarom werd enkel Jezus verheven

Wetend dat Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) de beste der profeten is, waarom werd hij dan niet naar de hemel verheven i.p.v. Jezus" Als Jezus werkelijk tot de hemel verheven werd, waarom enkel Jezus en niet de andere profeten?

De raad van de geleerden heeft op deze vraag een antwoord gegeven en zei: Allah overheerst alles met Zijn barmhartigheid en Zijn kennis, Hij heeft over alles de kracht. Geprezen en Verheven is Hij.

Hij bezit de alles overheersende wijsheid, wat Hij wil ... doet Hij. Hij heeft wie Hij wil van de mensen als profeten gezonden om de goede tijding van het Paradijs te geven en tegen de straf van het vuur te waarschuwen en Hij heeft sommigen van hen over anderen in rang verheven.

En Hij heeft ieder van hen onderscheiden met wat Hij wil, uit barmhartigheid. Hij heeft Ibraahiem en Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) onderscheiden door hen tot Zijn intiemen te maken. Hij heeft elke Profeet specifieke wonderen en tekenen gegeven die geschikt waren voor de tijd waarin zij leefden. Op die manier is het argument en het bewijs tot hun volk gekomen; Zijn wijsheid en Zijn rechtvaardigheid. Niemand kan Zijn wetgeving tegenhouden en Hij is De Almachtige, De Alwijze, De Zachte met Zijn schepping, De Welingelichte.

De specifieke tekens die hen toegekend werden zijn niet rechtstreeks verbonden met hun graad van eer bij Allah.

Jezus werd levend tot de hemel verheven omdat dit overeenstemde met de wil en wijsheid van Allah, wat niet wil zeggen dat hij beter is dan zijn broeders onder de Boodschappers, zoals Ibraahiem, Mohammed, Mozes en Noeh', want aan hen werden onderscheidingen gegeven die erop wijzen dat zij hoger in rang zijn dan hij.

In het kort: het hangt allemaal af van datgene wat Allah beslist heeft en Hij organiseert alles zoals het Hem schikt. Hij wordt niet gevraagd over datgene Hij verricht omwille van Zijn volledige kennis en wijsheid. Het zal ons geloof niet versterken of meer inzicht geven in het toepassen van de islamitische regels. Het kan zelfs zijn dat diegene die hier vragen over stelt wanhopig zal worden en twijfel en onduidelijkheden zullen hem overheersen. Het is aan de gelovige om zich te onderwerpen aan datgene wat Allah beslist.

Hij moet zich inzetten in de aanbidding, in zijn praktijk en zijn geloof. Dit is de weg van de profeten en boodschappers en de weg van de recht geleide leiders en de voorgangers van de recht geleide gemeenschap.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN