Bibliotheek

Regels voor muziek, zang en dans volgens de Sharie’ah!

Door Sheikh Mohammed Saalih’ Al-Moenaddjied

Hoofdstukken

1. Vraag
2. Bewijs van verbod in de Qor-aan en Soennah
3. De standpunten van de Islamitische geleerden (imams)
4. Een gepaste uitzondering
5. Een ongepaste uitzondering
6. Conclusie
5610 keer gelezen

. Conclusie

Misschien ? voor eerlijke en objectieve lezers ? zal deze samenvatting duidelijk maken dat het idee dat muziek toegestaan is, geen bevestigende grondslag heeft. Er zijn geen twee standpunten in deze zaak. Dus we moeten op de beste wijze adviseren en doe het vervolgens stap voor stap en klaag muziek aan als je in staat bent dat te doen. We zouden niet bedrogen moeten worden door de reputatie van een man in onze tijd die de mensen goed heeft verwezen naar de Islam, een vreemdeling is geworden (blijkt te zijn). Degene die zegt dat zang en muzikale instrumenten toegestaan zijn, steunt simpelweg de vreemde ideeën van de hedendaagse mensen, alsof het merendeel fatwas verstrekte en ze simpelweg zong! Wanneer er een bepaalde zaak naar voren komt, zullen ze kijken naar de standpunten van de foeqahaa-e wat betreft deze zaak en ze zullen, zoals ze eisen, het het meest voor de hand liggende standpunt nemen. Vervolgens zullen ze gaan zoeken naar bewijs, of alleen juist op het oog aanvaardbare, waarvan de waarde niet meer is dan een brok dood vlees. Hoe vaak hebben deze mensen bepaalde dingen bewezen in de naam van de sharie’ah wat in feite niets te maken heeft met de Islaam! 

Streef ernaar om de Islam te leren uit het Boek van Allah en uit de Soennah van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem). Zeg niet, er is zus en zo gezegd, want de waarheid kun je niet slechts van de mensen leren. Leer de waarheid en meet het vervolgens tegen de mensen af. Dit zou voldoende moeten zijn voor degene die zijn vreemde ideeën onder controle houdt en zich onderdanig maakt aan Allah. Moge wat we hierboven hebben geschreven de harten van de dienaars (van Allah) genezen en de fluisteringen in de harten verdrijven van degene die getroffen zijn met ongemerkte binnengedrongen fluisteringen. Moge het iedereen ontmaskeren die is afgedwaald van het pad van de Openbaring en de makkelijkste keuzes neemt, denkend dat hij is opgekomen met iets waar niemand van de vroegere generaties ooit heeft volbracht, en spreekt over Allah zonder kennis. Zij zijn op zoek om fisq (het doen van slecht dingen) te vermijden en eindigen in het plegen van bid’ah ? moge Allah hen daar niet in zegenen. Het zou beter voor hen zijn geweest om het pad van de gelovigen te volgen. 

En Allah weet het, het beste. Moge Allah vrede en zegeningen verlenen aan Zijn boodschapper die het pad van de gelovigen duidelijk heeft gemaakt en aan zijn metgezellen en degenen die hen volgen in oprechtheid tot de Dag des Oordeels.

Bronnen:

Samenvatting van het blad ad-Darb bi’l–Nawa limen abaah’a al-Ma’aazifa li l-Hawa door Sheikh Sa’d ad-Deen ibn Muhammad al-Kibbi.

al-i’laam bi Naqdie Kitaabie al-H’alaalie wa l-H’araam, door Sheikh al-‘Allaamah Saalih’ ibn Fawzaan al-Fawzaan.

as-Samaa’ door Sheikh al-Islaam Ibn al-Qayyim.

Tah’riem Aalaatie at-Tarab door Sheikh Muhammad Naasir Ad-Dien al-Albaanie (moge Allah hem zegenen).


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN