Bibliotheek

Een nieuwe jaar tegemoet...sta even stil bij jezelf!!

Aboe Ayman
700 keer gelezen

Een nieuwe jaar tegemoet...sta even stil bij jezelf!!

Alle Lof is aan Allah Die geen zoon als helper heeft en geen partner in Zijn Heerschappij, en moge de zegeningen en de vredes groeten over de boodschapper neerdalen. 

Hij heeft verkondigd wat aan hem geopenbaard is. Moge de zegeningen en de vredesgroeten over zijn familie en zijn metgezellen neerdalen. Voorts;

We gaan een nieuw jaar tegemoet en onze Islamitische natie bevindt zich in een droevige situatie. We worden omringd door beproevingen. Ongeluk, wanhoop en tegenspoed zijn wijdverspreid, de moslims raken steeds verder verwijderd van Allah, de voetstappen van de Shaytaan volgend die hen het slechte en het verwerpelijke opdraagt. Veel van de moslims zijn ongehoorzaam aan de wetgevingen van Allah. Zij keren hun gezichten van het Boek en de Soennah. Het gevolg hiervan is dat de Uitspraak van de Verhevene: “…Voorwaar, wij zullen het zeker proeven” Soerat as-Saaffaat (37), ayaah 31, op ons van toepassing is. Allah heeft ons de smaak van honger en angst laten proeven. De oorzaak hiervan is wat door ons eigenhandig verricht is, door onze slechte daden.

Allah (de Verhevene) heeft ons bevolen om de beproevingen met het goede en dank te aanvaarden, zoals Hij (de Verhevene) ons bericht over Soelayman (vrede zij met hem): “Dit is een gunst van mijn Heer, om mij op de proef te stellen of ik dankbaar zal zijn of dat ik ondankbaar zal zijn.” Soerat An-Naml (27), aayah 40.

Zo hoort ook ons standpunt in moeilijke tijden juist het tegenovergestelde te zijn van wat Allah noemde in het volgende vers: “En er zijn er onder de mensen die Allah op de rand aanbidden: als hem iets goeds overkomt is hij daar tevreden mee, maar als hem een beproeving ten deel valt, wendt hij zijn gezicht weer af: hij verliest de wereld en het Hiernamaals. Dat is het duidelijke verlies!” Soerat Al-H’adj (22), aayah 11. En Zijn Uitspraak (de Verhevene): “En er zijn onder de mensen die zeggen: “Wij geloven in Allah”, en als zij dan door (te geloven in Allah) gekweld worden, beschouwen zij de beproeving van de mensen als een bestraffing van Allah.” Soerat Al-‘Ankaboet (29), aayah 10.

Ze zullen nooit tevreden met je zijn, totdat je hun religie volgt!

De niet-moslims zullen nooit tevreden met de natie van moslims zijn, totdat zij (de moslims) hun eigen religie en wetgevingen achter zich laten, of op zijn minst dat er een heers- en verdeelpolitiek onder de moslims gaande is, waardoor alleen nog de naam ‘Islaam’ overgebleven is bij de moslims. En dit is iets waar wij geen meningverschil over dienen te hebben.

Allah (de Verhevene) heeft ons bericht over de huichelaars en ons gewaarschuwd voor hun daden in het volgende vers: “En zien zij niet dat zij in elk jaar één of twee keer beproefd worden? Daarop tonen zij geen berouw en zij trekken er geen lering uit.” Soerat At-Tawbah (9), aayah 126.

De Qor-aan bericht ons dat de huichelaars jaarlijks één of twee keer beproefd worden en dat dit een aanleiding vormt tot het trekken van leringen en het tonen van berouw. Dit is tegelijkertijd een les voor ons om niet dezelfde fouten als de huichelaars te begaan. 

De beproevingen die ons getroffen hebben in het afgelopen jaar zijn veel en variërend, zowel zaken die betrekking hebben op individuen in de Islamitische gemeenschap alsook de gehele Islamitische gemeenschap. 

We kunnen het volgende zeggen: de situatie waarin de Islamitische gemeenschap zich nu bevindt is een direct gevolg van wat er op 11 september 2001 gebeurd is. Sindsdien zijn we in het verdomhoekje geplaatst! 

Iedere moslim wordt plotseling als verdachte gezien! De zogenaamde moslimterroristen zijn volgens de president van Amerika en diens staf  erger dan het terrorisme dat hij zelf zaait onder het mom van democratie en het recht van de sterkste! Hij wenst dat de Islamitische natie en een ieder die haar een hand toereikt te gronden gaan.

Als we verder kijken, dan zullen we merken dat de echte bron van slechtheid de sadist Sharon is, die in Palestina alles probeert te vernietigen. Tientallen en zelfs honderden onschuldige mensen worden dagelijks de dood ingejaagd door Amerikaanse wapens, terwijl de wereld als toeschouwer en mak lammetje staat te kijken en er geen sancties tegen neemt!

De samenzwering tegen de Islamitische natie!!

De voorbereidingen zijn getroffen…de samenzweringen zijn in volle gang en er is maar één doelstelling: het is een kruistocht tegen de Islaam en moslims! Vandaag in Afghanistan en Irak, morgen Pakistan en Syrië, en vervolgens Jemen en Indonesië. Het rad draait door, de handen van de joden reiken zich tot India en Turkije met steun voor het bestrijden van moslims. De samenzweringen bereiken India waar de Hindoes tientallen moslims levend verbrandden en het geweld weer opnieuw oplaait om de “Baabirie” moskee.

Niet te vergeten datgene wat wij in de Islamitische wereld zien, zoals schrijnende armoede, rampspoeden, aardbevingen, recessies etc., het zijn allemaal gevolgen van onze tekortkomingen en de afstand die we hebben genomen van Allah (de Verhevene). 

Wij zullen onze religie niet de zege geven door te demonstreren, te protesteren of te betogen. Integendeel, we zullen onze religie de zege geven wanneer we handelen volgens de regels van de religie en dat zijn de werkelijke oorzaken voor een zege en overwinning! 

Wij zullen deze oorzaken van zege en glorie nooit bewerkstelligen, totdat we een diepgaande studie en een intensief onderzoek verrichten naar wat er werkelijk van ons verwacht en verlangd wordt en wat ons te wachten staat. Alle giftige offensieven die tegen de moslims gevoerd worden en de totale vernietiging waar de vijanden van de Islaam naar streven, vragen van ons om tot inkeer te komen en even stil te staan! 

De tijd is gekomen dat we een nieuw jaar tegemoet gaan met de gedachte dat we even stil moeten staan en tot inkeer moeten komen. We zouden de biografie van de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) moeten lezen en nuttige lessen uit zijn migratie moeten halen. We zouden oprecht berouw moeten tonen aan Allah (de Verhevene) Die gezegd heeft: “Is het voor degenen die geloven nog geen tijd dat hun harten zich vernederen voor het gedenken van Allah en wat is geopenbaard van de Waarheid (de Qor-aan)? En laten zij niet worden zoals degenen aan wie de Schrift (de Tawraat) voorheen was gegeven. Toen werd de tijd voor hen te lang, zodat hun harten verhardden. En de meesten van hen zijn zwaar zondigen.” Soerat Al-H’adied (57), aayah 16. 

De tijd is gekomen dat we serieus en oprecht stil moeten staan en onszelf de volgende vragen moeten stellen: ‘Waar is de weg?! Waar is de uitweg?! Wat zouden wij moeten verrichten?!’

En moge de zegeningen en de vredesgroeten over onze boodschapper neerdalen.

“Wij Moslims” jaargang 4, nr. 2


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN