Bibliotheek

Steun jouw profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem)

Door Sheikh Mohammed Saalih’ Al-Moenaddjied Vertaald en bewerkt door Aboe Dardaa-e
1157 keer gelezen

Steun jouw profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem)

Alle perfecte lofprijzing komt Allah toe, Voorts:

Eén van de grootste zaken die een moslim trots maakt op zijn religie, is zijn geloof in en liefde voor de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem). Moslims geloven in alle boodschappers en profeten (moge Allah vrede en zegeningen zij met hen) en zij maken geen onderscheid tussen hen – behalve dat onze profeet Moh’ammed de laatste boodschapper en profeet is van Allah en dat hij de beste is van hen. Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) is de eerste voor wie de poorten van het paradijs geopend zullen worden; het geloven in hem is de weg naar het paradijs, en niemand die na zijn profeetschap komt, zal worden toegestaan om (het paradijs) te betreden behalve als hij in hem heeft geloofd (Allah’s vrede en zegen zij met hem).

Wat kan iemand zeggen in reactie op de sarcastische karikaturen die gepubliceerd zijn in de Jyllans Posten kranten van Denemarken, in haar uitgave van dinsdag 30 september 2005? Wie was deze krant aan het bespotten? Het bespotte de beste mens die ooit geschapen is.. de leider van alle profeten (Allah’s vrede en zegen zij met hem). Zij hebben kwade, schaamteloze afbeeldingen van hem getoond (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zo schaamteloos als de fantasie van een ongelovige maar zijn kan.

Wederom, tijdens de dagen van ‘Eid al-Adh-h’a, om hun vijandschap te bevestigen, heeft de Magazintkrant uit Noorwegen dezelfde aanval herhaald, alsof zij probeerden om de oude wond te heropenen, toen zij de afbeeldingen weer publiceerden die in de eerstgenoemde krant waren gepubliceerd. Zeker, wat Allah gezegd heeft over de ongelovigen is waar: “Dragen zij dit aan elkaar over (van geslacht op geslacht)? Zij zijn zelfs een overtredend volk.” Soerat Ad-Dzaariyaat (51), aayah 53.

Wat kan iemand zeggen in reactie op deze open verklaring van vijandschap? Dienen we naar de andere kant te kijken, onze oren doof te laten zijn en onze mond te sluiten, terwijl onze harten nog steeds kloppen?

Ik zweer bij Degene Die Moh’ammed geëerd heeft en zijn positie verheven heeft! Onze graven zijn dierbaarden bij ons dan het niet in staat zijn om de waarheid uit te spreken en onze boodschapper te verdedigen (Allah’s vrede en zegen zij met hem). 

Zeker! Mijn vader, mijn grootvader en mijn eer - mogen geofferd worden voor de profeet. 

De positie van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem):

Er is geen zin die alle kenmerken van grootheid van deze grote profeet kan omvatten (Allah’s vrede en zegen zij met hem); er zijn niet voldoende woorden om zijn grootheid te beschrijven – een grootheid die alle mensen in alle tijden overweldigd heeft, zoals bepaald is dat het (d.w.z. de overweldiging) eeuwig is. Het is zijn grootheid die zich nog steeds in alle harten bevindt, die in alle zielen gevestigd is, gevoeld wordt door alle mensen en zelfs de vijanden van de Islaam.

De profeet Moh’ammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) bezat de meest verheven manieren die niemand kan bezitten; een verheven positie die niemand kan bereiken. Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) was de meest wijze persoon; degene met de meest zuivere geest en mening; de meest genereuze – wiens uitgeven (van rijkdom) sneller was dan de wind, zoals is gezegd. Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem), was gewoon om te spenderen (in liefdadigheid) als een persoon die nooit armoede vreesde ten gevolge van het spenderen. Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) was gewoon zó genereus te spenderen, dat hij hongerig naar bed ging. Hij bewaarde nooit iets en hij was gewoon zijn metgezellen te instrueren om genereus te zijn, zeggend: “Geef uit (in liefdadigheid) O Bilaal en vrees geen vermindering van de Bezitter van de Troon (als gevolg van jouw uitgeven).”

Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) was de meest tolerante van alle mensen en de meest vriendelijke; als iemand hem verkeerd behandelde dan vergaf hij hem, en des te grover een persoon was, des te geduldiger hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) werd. Hij was de meest inschikkelijk en vergevensgezind, vooral wanneer hij de overhand had en de macht om wraak te nemen.

Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) was de meest nederige persoon – hij was gewoon om te zich te mengen onder de armen en behoeftigen; hij zat met de ouderen en de weduwen; een jong meisje kon hem hij de hand nemen om een behoefte te vervullen die zij had en hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) ging het dan vervullen. Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) droeg nooit iets om zichzelf te onderscheiden van zijn metgezellen of om hoger in positie te lijken dan zij.

Hij was de meest inschikkelijke, en wanneer hem de keus werd gegeven tussen twee zaken, dan koos hij het gemakkelijkste, zo lang het geen vorm van ongehoorzaamheid was tegenover Allah. Aan de andere kant was hij de meest standvastige jegens het vervullen van de verplichtingen en het steunen van de waarheid. Hij was nooit boos omwille van een persoonlijke zaak, maar als één van de grenzen van Allah was overtreden, dan werd hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) boos en werd zijn gezicht extreem rood.

Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) was de dapperste persoon, iemand met de sterkste wilskracht en vastbeslotenheid; hij naderde allerlei zaken met standvastigheid en geduld en hij ging door moeilijke tijden en situaties met stevigheid en doorzettingsvermogen.

Hij sprak nooit verkeerde woorden; hij was duidelijk in zijn uitspraken en koos zijn woorden nauwkeurig. Hij was zedelijk, puur en de meest eerlijke en oprechte van alle mensen.

Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) was de meest rechtvaardige, zelfs als de tegenstander een vijand was; straffen werden opgelegd, zelfs bij de mensen die hem het meest dierbaar waren, en hij zwoer hier zelfs bij, zeggend: “Ik zweer bij Allah! Als Faatimah, de dochter van Moh’ammed zou stelen, dan zou ik haar hand eraf hakken!”

Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) was de meest pure in zijn ziel, de meest verheven in ziel en de meest geleerde over zijn Heer. Hij gaf iedereen zijn juiste (d.w.z. gepaste) recht – hij gaf zijn Heer Zijn recht, zijn vriend zijn recht, zijn vrouw haar recht en zijn missie zijn juiste recht.

Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) was de meest ascetische en het meest verwijderd van het vastklampen aan wereldlijke materiele bezittingen; hij at wat hem aangeboden werd, hij weigerde nooit een bepaald voedsel en hij verzocht en hunderde nooit naar datgene wat niet aanwezig was. Hij sliep op een mat van stro.

Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) was de meest vriendelijke jegens de zwakken en de meest genadevolle jegens de miserabelen. Zijn genade was voor zowel mensen als dieren en hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) waarschuwde zijn metgezellen voor het slecht zijn jegens dieren, (bijvoorbeeld) toen hij zei: “Een vrouw is in de Hel vanwege het gevangen nemen van een kat die zij niet te eten gaf en niet losliet om te van de grond te eten.” Overgeleverd door Al-Boekhaarie en Moesliem.

Als de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) enkel de gunst van het verspreiden van de boodschap van leiding en de Qor-aan van zijn Heer had gebracht, dan was dit alleen al voldoende als gunst waarvoor de mensen nooit genoeg kunnen doen om hun dankbaarheid jegens hem te uiten.

Het bovenstaande was slechts een glimp van het licht van profeetschap, en slechts een straal van de lamp van de verlichtende manieren van Moh’ammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem); er is nog steeds erg veel wat iemand kan zeggen, maar de tijd (en ruimte) staat het niet toe.

Vraag de geschiedenis: heeft het ooit een man aanschouwd die grootster is dan Moh’ammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem); iemand die verheven was boven alle gebreken en de meest verwijderd was van zonde?

Wat de Westerlingen zeggen over de profeet Moh’ammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem):

Enkele van de bekende hedendaagse persoonlijkheden die de biografie van de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) hebben gelezen, konden het niet laten om toe te geven dat hij een meester was met uitstekende manieren en een eerbaar karakter. Wat volgt is een aantal van hun uitspraken:

- Michael Hart, auteur van “de 100: een rangschikking van de meest invloedrijke personen in de geschiedenis” zei: "Mijn keuze om Moh’ammed op de eerste plaats te zetten, op de lijst van de meest invloedrijke personen ter wereld, kan sommige lezers verrassen en in twijfel getrokken worden door anderen, maar hij was wél de enige persoon in de geschiedenis die buitengewoon succesvol was op zowel religieus als niet-religieus gebied." (M H. Hart, The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History, New York, 1978, pp. 33)

- George Bernard Shaw, die een boek heeft geschreven getiteld “Mohammed” dat door de Britse autoriteiten in brand is gestoken, zei: “De wereld is ontzettend behoeftig naar een man met de geest van Moh’ammed; religieuze mensen in de Middeleeuwen hebben hem op een zeer duistere manier afgeschilderd en zij beschouwden hem als de vijand van het Christendom als gevolg van hun onwetendheid en bevooroordeeldheid. Maar na het bekijken van de geschiedenis van deze man, vond ik het ongelofelijk en wonderbaarlijk, en ik kwam tot der conclusie dat hij nooit een vijand was van het Christendom, en hij moet in plaats daarvan de redder van de menselijkheid genoemd worden. Als hen, in mijn mening, de alleenheerschappij van de moderne wereld gegeven zou worden, dan zou hij succesvol zijn in het oplossen van alle problemen en de vrede en geluk veilig stellen waar de wereld naar zo naar verlangt – dit geloof ik waarlijk." (The Genuine Islam, Singapore, Vol. 1, No. X 1936)

- Annie Besant schreef in “Het leven en de Leerlingen van Moh’ammed”: “Het is onmogelijk voor iemand die de persoonlijkheid van de grote profeet van de Arabieren bestudeert – en leert hoe deze profeet leefde, en hoe hij de mensen onderwees – om iets anders dan respect te voelen jegens deze eerbare profeet; één van de grootse boodschappers die Allah heeft gestuurd.”

- De (beroemde) historicus Lamartine schreef in de ‘Historie de la Turquie’: "Indien de omvang van doel, het beperkt aantal middelen en de wonderbaarlijkheid van de resultaten de drie criteria zijn van menselijke genialiteit, welke persoon uit de geschiedenis zou dan zich durven te vergelijken met Moh’ammed?

De meest bekende mannen hebben slechts wapens, wetten en rijken geschapen. Zij hebben niets meer, als zij dat al hadden gedaan, dan materiele machten gecreëerd, die vaak verschrompelden voor hun ogen. Deze man heeft niet alleen legers gemobiliseerd, wetten gemaakt, een rijk gecreëerd, mensen en dynastieën verhuist, maar zelfs miljoenen mensen achter zich geschaard verspreid over 1/3 van de toen bewoonde wereld! En meer dan dat: hij heeft de altaren, de goden, de religies, de ideeën, de overtuigingen en de zielen veranderd. Zijn zelfbeheersing terwijl hij overwinningen behaalde, zijn ambitie die volledig was gewijd was aan één idee - en niet naar het streven naar een groot rijk, zijn oneindige gebeden, zijn mystieke conversaties met God, zijn overlijden en zijn overwinning na zijn overlijden: al deze grote wonderen zijn geenszins bedrog, maar een ferme overtuiging die hem de macht gaf om een dogma terug te brengen.

Filosoof, spreker, gezant, wetgever, krijger, veroveraar van denkbeelden, restaurateur van rationeel dogma's…- stichter van 20 territoriale rijken en één spiritueel rijk - dát is Moh’ammed! Met betrekking tot al de standaarden waarmee menselijke grootheid gemeten kan worden, kunnen wij ons afvragen: is er ook maar een mens beter dan hij?.” (Lamartine: Histoire de la Turquie, Paris, 1854Vol.11, pp 276-277).

- J.W.H. Stab schreef in ‘Islam and its Founder ’: “Geoordeeld naar de geringheid van de middelen die hij tot zijn beschikking had en de omvang en permanentie van het werk dat hij bereikte, schijnt er geen naam in de wereldgeschiedenis met een meer ‘specious glans’ dan dat van de profeet van Mekkah. Aan de impulsen die hij gaf, danken ontelbare dynastieën hun bestaan; grote steden en stedelijke palijzen en tempels zijn ontstaan en grote provincies werden gehoorzaam aan het geloof. En naast dit alles hebben zijn woorden het geloof van generaties geregeerd, (en) geaccepteerd als hun regel van het leve en hun zekere gids naar de wereld die komt. Bij duizenden heiligdommen spreken de woorden van de gelovigen zegeningen over hem uit, die zij beschouwen als de profeet van God, ze zegel van de boodschappers… De glorie van welke sterveling kan hiermee vergeleken worden geoordeeld naar de standaarden van de mensen?”

- Dr. Gustav Weil schrijft in ‘History of the Islamic Peoples ’: Moh’ammed was een stralend voorbeeld voor zijn mensen. Zijn karakter was puur en vlekkeloos. Zijn haas, zij kleding, zijn eten – zij werden allen gekarakteriseerd door een zeldzame eenvoud. Hij was zo zonder pretenties waardoor hij van zijn metgezellen geen speciaal teken van herkenbaarheid ontvind, noch accepteerde hij enige diensten, van zijn slaaf, die hij zelf kon doen. Hij was toegankelijk voor allen, te allen tijde. Hij bezocht de zoeken en was gevuld met sympathie voor allen. Grenzeloos was zijn welwillendheid en gulheid zo ook was zijn grote kommer voor de welvaart van de gemeenschap.”

- De Briste filosoof, Thomas Carlyle die de Nobelprijs won voor zijn boek ‘The Heroes’ schreef: “Het is een grote schaamte voor een ieder om te luisteren naar de beschuldiging dat de Islaam een leugen is en dat Moh’ammed een leugenaar en misleider was. We hebben gezien dat hij standvastig bleef op zijn principes met ferme bevestiging; vriendelijk en genereus, gepassioneerd, vroom, deugdzaam, met echte mannelijkheid, hardwerkend en oprecht. Naast al deze kwaliteiten was hij inschikkelijk jegens anderen, tolerant, vriendelijk, vrolijk en prijzenswaardig en misschien maakte hij zelfs grapjes en pestte hij zijn metgezellen. Hij was rechtvaardig, waarheidsgetrouw, slim, puur, groots en aanwezig van geest; zijn gezicht straalde alsof er lichten in hem zaten die het donkerste van de nachten verlichten; hij was een groots man van nature die niet onderwezen was op een school, noch opgevoed door een leraar aangezien hij dit alles niet benodigde.”

- Johann Wolfgang von Goethe, de Duitse schrijver, zei: “Wij, Europeanen, met al onze concepten konden niet bereiken wat Moh’ammed bereikt heeft en niemand zal in staat zijn om hem te overtreffen. Ik heb de geschiedenis van de mensheid bestudeerd voor een voorbeeld en vond dat het Moh’ammed was als de waarheid geopenbaard moet worden. Zeker, Moh’ammed is er in geslaagd om de hele wereld te onderwerpen aan monotheïsme.”

Waarheid van het profeetschap van Mohammad (Allah’s vrede en zegen zij met hem): 

Als de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) niets had om de waarheid van zijn boodschap te steunen behalve zijn prijzenswaardige biografie en de eeuwige wetgeving waarmee hij gekomen is, dan zou dat voldoende geweest zijn voor degene die een verstand heeft om na te denken en te reflecteren.

Het feit dat de religie van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) stabiel gebleven is en geheerst heeft gedurende lange periodes in de geschiedenis, en dat mensen de religie hebben omarmd in groten getale, is het grootste bewijs dat hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem) werkelijk een boodschapper van Allah was.

Ibn Taymiyyah, moge Allah hem genadig zijn, zei: “De vroege profeten hebben hun volk geïnformeerd dat degene die valselijk beweert een profeet te zijn niet zal voortduren, maar slechts een korte periode. Een van de Christelijke koningen hoorde een man van de leiders van de Christenen Moh’ammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) vervloeken en hem beschuldigen van het zijn van een leugenaar, dus verzamelde hij de geleerden van de Christenen en vroeg hem hoe lang degene die valselijk beweert een profeet te zijn voortduurt. Zij informeerden hem van het nieuws dat verkondigd was door de profeten, (namelijk) dat het slechts een klein aantal jaren zal zijn – het langste zal ongeveer 30 jaar zijn. Toen hij dit hoorde, zei hij tegen hen: ‘de religie van Moh’ammed duurt langer dan 500 of 600 jaar voort tot nu (d.w.z. tot deze tijd); het heerst en is geaccepteerd en de mensen volgen het nog steeds, dus hoe kan deze man een leugenaar zijn?’ Hierna onthoofde hij de man die de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) beschuldigde van het zijn van een leugenaar.”

De vroege moslims zagen het als blijde getijdingen betreffende de nederlaag van hun vijanden wanneer zij de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) vervloekten en aanvielen. Ibn Taymiyyah (moge Allah hem genadig zijn) zei: “Allah zal wraak nemen voor Zijn boodschapper voor degenen die hem lasteren en aanvallen. Allah zal Zijn religie laten overwinnen en de leugens van de leugenaars blootstellen als de mensen niet de (lijf)straf kunnen toepassen die een lasteraar verdient.”

Vele betrouwbare moslimgeleerden hebben vele momenten genoemd van hun praktische ervaringen in de verschillende steden in het Levant. Zij zeiden: “De moslims waren gewoon de Romeinen te belegeren voor lange periodes, een maand of meer, totdat zij (de moslims) het de overwinning bijna opgaven; meteen nadat de bewoners van die Romeinse steden begonnen met het vervloeken van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) vergemakkelijkte Allah de overwinning en veroverden wij hen (de steden). Het (de overwinning) werd nooit langer dan een dag of 2 uitgesteld nadat zij de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) begonnen te belasteren. Wanneer wij wonnen waren wij gewoon grote aantallen van hen te doden.’ Mensen uit Marokko vertelden mij hetzelfde.”

Onze plicht jegens het verdedigen en steunen van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem): “Degenen die hem geloven, hem bijstaan en hem helpen en die het Licht (de Qor-aan) volgen dat met hem is neergezonden, zij zijn degenen die welslagen.” Soerat Al-A’raaf (7), aayah 157.

Het is daarom onze plicht om de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) te steunen.

De volgende punten zijn een aantal voorbeelden om dat te doen: 

- De aanval op alle officiële niveaus veroordelen en laat je bezwaar krachtig weerklinken. Het is vreemd hoe wij gewoonlijk andere minder belangrijke zaken veroordelen, terwijl mensen deze keer onverklaarbaar stil zijn gebleven. Het is tevens vreemd dat de minister van buitenlandse zaken deze verontwaardiging heeft veroordeeld voordat alle moslims dat hebben gedaan, terwijl zij dat hadden moeten doen voor ieder ander.

- Registreer jouw bezwaar bij de officiële lokale autoriteiten zoals ministeries van Islamitische zaken en islamitische organisaties.

- Laat jouw bezwaar weerklinken aan Islamitische stichtingen en organisaties.

- Denkers, officiële leiders en geleerden in verschillende werkvelden dienen hun veroordeling van deze verontwaardigen te verkondigen en er openlijk bezwaar tegen tonen, hierbij alle middelen gebruikend – dit geldt vooral de leerlingen van de twee Heilige Moskeeën.

- Islamitische centra in het Westen dienen hun bezwaren te tonen en te reageren (op deze belediging). 

- Moslims dienen e-mails te versturen, bezwaar tonend en de publicatie van deze afbeeldingen veroordelen, naar alle organisaties en betrokken mensen alsook naar iedereen met invloed in Westerse gemeenschappen. Als miljoenen e-mails ontvangen zouden worden van Moslims betreffende deze zaak, dan zou dit zeker een merkbare impact hebben op de situatie.

- Koop zendtijd op televisie en radiostations en zendt programma’s uit in verdediging van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) en toon jouw steun. Moslims die gevestigde en eloquente sprekers zijn, en die zich bewust zijn van de wijze waarop het Westen aangesproken dient te worden, dienen uitgenodigd te worden om deze zaak te bespreken.

- Schrijf krachtige artikelen voor publicatie in tijdschriften en krachten, zelfs als iemand de ruimte ervoor dient te kopen als zijnde een advertentie; publiceer deze artikelen tevens op het Internet.

- Zet professionele productiemaatschappijen aan het werk om videobanden te maken die een samenvatting van het leven van de profeet bevatten; belicht zijn deugden en goede manieren en weerleg enkele van de meest gewone misconcepties betreffende de profeet

- Print boeken en pamfletten over de biografie van de profeet en bespreek een aantal misconcepties in het Westen betreffende hem (Allah’s vrede en zegen zij met hem).

- Houd bijeenkomsten, conventies en geef lezingen in universiteiten, vooral in de Verenigde Staten, om deze aanval tegen te gaan.

- Verschaf een helder antwoord van de geleerden, het islamitische oordeel verduidelijkend betreffende degenen die een profeet of boodschapper aanvallen en lasteren – en vooral onze profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem). Zorg ervoor dat enkele geleerden en studenten van kennis kunnen antwoorden op deze wrede aanval en gefabriceerde leugens op het Internet.

- Houd internationale tentoonstellingen op vliegvelden, marktplaatsen, winkelcentra en publieke plaatsen - na het regelen (van toestemming) bij de lokale autoriteiten – om enkele aspecten van de uitmuntendheid van de persoonlijkheid van de profeet te belichten

- Stel materiaal in verschillende talen beschikbaar die het leven van de profeet bespreken opdat zijn nobele manieren en zijn perfecte persoonlijkheid besproken wordt. Dit zou tegelijkertijd dienen als tegenaanval die op de profeet is ingezet.

- Wissel nuttige artikelen uit die een persoon die de profeet liefheeft en verheerlijkt in staat stelt om deel te nemen in de campagne van het verdedigen, steunen en uiten van de liefde voor hem (Allah’s vrede en zegen zij met hem). Men kan bepaalde materiaal vertalen en een ander kan een bepaalde inzet financieel steunen en een derde kan artikelen schrijven enzovoorts, totdat dit een wereldwijde campagne wordt.

- Maak cd’s die spreken over de eigenschappen van de profeet en verspreid deze gratis. 

- Begin een maandelijks tijdschrift dat enkel spreekt over de profeet en belicht enkele gebeurtenissen uit zijn leven en hoe hij omging met zijn vijanden

- Houd internationale conventies over de genade van de Islaam – benadruk hoe gemakkelijk islamitische plichten zijn en hoe makkelijk deze te volgen zijn en dat alle beschuldigen tegen de profeet vals zijn en slechts leugens zijn. Als ieder moslimland een conventie hield om de aanval op de profeet tegen te gaan, dan zou dit (deze handelingen van da’wah) zichzelf verspreiden en dan zou het aan de hele wereld de boodschap verspreiden dat het beledigen van de profeet iets is dat de moslims niet zullen tolereren.

De plicht van degenen die op het Internet werkzaam zijn, alsook de eigenaars van websites:

Sticht databases op het Internet over de biografie van de profeet in alle talen. Dit is al gedaan door twee organisaties: The International Committee for Supporting the Final Messenger (Allah’s vrede en zegen zij met hem) and The Committee for Supporting the Prophet (Allah’s vrede en zegen zij met hem). Echter, twee groepen zijn niet genoeg: onze inzet dient verenigd te zijn opdat het een sterker impact heeft.

- Vorm groepen mensen die de deugden van de Islaam belichten alsook de status van al de profeten en boodschappers in de Islaam; belicht tevens andere onderwerpen.

- Bouw sites en chatrooms die zich concentreren op de biografie van de profeet en benadruk dat deze boodschap universeel is.

- Voer kalme debatten met niet-moslims en nodig hen uit om de persoonlijkheid en het leven van de profeet te bestuderen, alsook de religie waarmee hij gestuurd is. 

-Stuur e-mails die spreken over de persoonlijkheid van de profeet en zijn missie, vooral tijdens grote gelegenheden.

-Maak reclame voor boeken of lezingen die spreken over de profeet; doe hetzelfde voor zijn biografie bij populaire zoekmachines.

Wij vragen ten slotte aan Allah om Zijn religie te steunen en om de vijanden van de Islaam te vernederen.

Het maandblad Wij Moslim, Jaargang 5, nr. 2.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN