Bibliotheek

. Wat kunnen we concluderen na deze uitleg?

- Dat het een afgodenfeest is, waarvan de fundering een geloofsleer is gebaseerd is op het aanbidden van standbeelden - de zogenaamde goddelijke liefde - wat niets anders dan afgoderij genoemd kan worden. 

- De totstandkoming van dit feest is gebaseerd op mythes die dateren uit de Romeinse periode, en die niet geaccepteerd worden door het gezonde verstand, laat staan door de moslim.

- De onwettige relatie van de 'heilige'  Valentijn was de directe aanleiding voor het vieren van dit feest.

- Het feest werd in Italië door de kern van het katholieke geloof verboden gesteld, als gevolg van het verderf dat het resultaat was van dit feest. Na vele jaren werd dit feest wederom verspreid in Europa.

Na dit duidelijk te hebben gemaakt, kan men zichzelf de vraag stellen, of het toegestaan is om deel te nemen aan dit feest?

Natuurlijk zal een ieder van ons met een gezond verstand zeggen dat het niet is toegestaan.

- Dat feesten een vorm van aanbidding zijn, die dichterbij Allah brengen, en aanbidding is niet mogelijk behalve als de Wetgever dat heeft toegestaan en in de Islaam hebben we geen feest dat het feest der liefde heet.

- Het is een feest dat geïnnoveerd, een toevoeging in de shari’a en een uitdaging van de Wetgever is.

- Er is een vorm van gelijkenis en imitatie tussen de Romeinen, de afgodendienaren en vervolgens de christenen, de mensen van het boek. En het is bekend dat het imiteren van ongelovigen niet is toegestaan.

- De bedoeling van dit feest is het verspreiden van liefde tussen de mensen, tussen de gelovigen en de ongelovigen…. Dit is tegenstrijdig met de geloofsleer der loyaliteit en vijandigheid (Al-Walaa-e wa l-baraa-e) in de Islamitische wetgeving.

- De liefde die het ten doel heeft is de onwettige liefde voor het andere geslacht buien de liefde voor de echtgenote, welke zeker leidt naar zedeloosheid en overspel.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN