Bibliotheek

. Het ontstaan en bekende personages

De stichter van deze sekte is Mohammed Reda Khan Taqiey 'Alie Khan, hij leefde in de periode tussen 1865 en 1921 (na christus) en 1272 en 1340 (hidjrieya = emigratie van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) van Mekkah naar Medinah).

Hij heeft zich Abdoel-Moestafa (dienaar van de uitverkorene = de boodschapper van Allah Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem)) genoemd, wat zeker niet toegestaan is in de islam, aangezien aanbidding en dienaarschap alleen voor Allah de Enige geldt. Hij is te Brielie geboren, en hij heeft  gestudeerd bij Mirza Ghulaam Qaadierbiek. Verder heeft hij Mekkah bezocht en heeft gestudeerd bij een paar geleerden in het jaar 1295 (h). Hij was erg mager en erg slim. Hij was besmet met de gevaarlijkste ziektes die toendertijd bekend waren, hij leed voortdurend aan hoofdpijn en rugpijn, en hij was iemand die snel woedend werd, iemand met een sterke woordgebruik, en met intelligentie en waakzaamheid. Zijn bekendste boeken zijn "de berichten van de Moestafa", "de zuivere geloofsleer", "de vrijblijvende leven", "de vrede", "de terugkoppeling naar het onwaarneembare" en "de uitgesprokenen". Verder heeft hij ook een poëziestuk genaamd “de tuinen van Bakhsh”.

Diedaar 'Ali Brielwie: Geboren in het jaar 1270 (h) te Nawaabboor in de provincie Alore en is gestorven in oktober 1935. Een paar van zijn boeken zijn: "De uitleg van de weegschaal van de religies" en  "de tekenen van Al-wahabieyya".

Na'em Ad-dien Al-moeraad Aabaadie: die tussen 1300 - 1367 h / 1883 -1948  (na chr) geleefd heeft. Hij is de eigenaar van de school die hij "Universiteit an-na'emah" heeft genoemd. Na'em Ad-dien wordt ook het hart van de besten genoemd. Onder zijn boeken bevinden zich "het verheven woord"  en "de geloofsleer van het onwaarneembare".

Amdjad 'Ali Ibn Djamaal Addien Ibn khadaabakhsh: is geboren te Khoesie en is afgestudeerd aan de h'anafistische school te djoenboor in het jaar 1320 (h). Hij stierf in het jaar 1369 (h) 1948  (na chr). Hij heeft een boek getiteld "Bahaar Sharie'at".

H'ieshmat 'Ali Khan: geboren te Lak-hanoe en is afgestudeerd in het jaar 1340 (h). Hij noemde zichzelf de hond van Ahmad Reda Khan, en hij was tevreden daarmee en had deze benaming lief. H’ieshmat heeft een boek getiteld “afwijkingen van ahloe soennah". Hij wordt ook “de boosdoener van de hypocrieten” genoemd. Hij is overleden in het jaar 1380 (h).

Ahmad Yara khaan: 1906 - hij was iemand die erg veel waarde hechte aan verdeeldheid. Eén van zijn boeken is  “de waarheid is gekomen en de valsheid is verdwenen”.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN