Bibliotheek

. 4) Het opsnuiven van water met de neus

Het opsnuiven van water met de neus vindt o.a. plaats tijdens de Woedhoe-e (de kleine rituele wassing). Het is één van de verplichte handelingen van Woedhoe-e, naast het wassen van het gezicht (volledig), het spoelen van de mond, het wassen van de armen tot aan de ellebogen (tot en met de vingertoppen), het vegen over het hoofd inclusief het wassen van de oren, het wassen van de voeten tot aan de enkels. 

Tijdens het wassen van de neusgaten voert men ook een preventieve gezondheidshandeling uit, omdat de ziektekiemen die in de neus (door de kleine haartjes in de neus) uit de lucht worden ‘gevangen’ en verwijderd worden zodat ze niet verder gaan naar het ademhalingssysteem.

Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door een team doktoren van de Universiteit van Alexandrië (Egypte), heeft de Soennah met betrekking tot het goed wassen van de neusgaten door water in de neusgaten op te snuiven en vervolgens krachtig uit te snuiven, positieve effecten op het laagje binnen in de neusgaten. Degenen die de wassing op de juiste manier verrichtten, hadden schone en glanzende neusgaten, zonder stof aan de kleine haartjes in de neusgaten. Degenen die de wassing niet verrichten, hadden lichtgekleurde en glibberige neusgaten en de haartjes vielen gemakkelijk uit.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN